Българската тенис звезда Григор Димитров стана жертва на майсторски изпипан обир в Барселона.

 

Той се вързал на стар бандитски номер, при който улични крадци му свалили скъпарски часовник направо от ръката посред бял ден, докато шофира из пътищата на каталунската столица. Лаченото бижу, което отмъкнали от китката на хасковлията е на стойност 70 000 евро, става ясно от жалбата му в местната полиция.

 

Майстори джебчии се опитали да отрежат ръката на Гришо

Добре, че тенисистът не се е съпротивлявал или пък не се е подлъгал да ги подгони, тъй като в нередки случаи апашите намушкват с нож жертвите си.

Само преди няколко месеца джебчии отрязали брутално китката на богат азиатец, за да му свалят скъпия златен часовник, разказват местните. 

 

Дръзкият обир се случил навръх Великден, докато нашенецът се прибирал с колата си от тренировки. Уличните крадци, качени на мотоциклет го издебнали на една от най-оживените улици в града и на едно от спиранията на движението, приложили класическия трик с удареното огледало, за който очевидно Григор не е чувал.

 

Димитров бил толкова шокиран от случката, че дори не успял да реагира. По-късно подал жалба в полицейския участък в Мосос д Ескуадра. За момента няма нито следа от обирджиите, нито от откраднатия часовник. Не става ясно и дали застраховката му покрива грабежа.

 

В крайна сметка баровец като него няма да остане за дълго време без лъскав аксесоар на ръката си.

Швейцарската фирма Bianchet, която е спонсорски партньор на българския тенисист, вече му е осигурила нов модел часовник от същия клас.

Източник: Уикенд