Вярвате или не, в някои части на света дадени храни са забранени за консумация

Независимо дали става дума за някой производител, или пък за някоя съставка, която се състои в този продукт, според нас, забраната на дадени храни е абсурдна. Въпреки това всяка страна си има свои правила за внос на храни. Кои храни са забранени в някои страни от света?

САЩ не разрешава хайвера

Хайверът е забранен в Америка! Точно в САЩ е забранена консумацията на хайвер, защото белугата (рибата, от която се прави хайвер) е на изчезване. Въпреки това, тя може да се намери в изобилие в Санкт Петербург, Русия.

Без сьомга в Австралия

Сьомгата е забранена в Австралия и Нова Зеландия. Според стандартите на тези две страни, сьомгата може да съдържа определени съставки, които не са естествени, като и антибиотици и други химикали за увеличаване на теглото й

ГМО плодовете аут от ЕС

ГМО папаята е забранена в по-голямата част от европейските страни. Храната, която е генетично модифицирана, по принцип трябва да бъде маркирана, но това не означава, че не е забранена. В някои страни тази храна не може да се внесе, камо ли да се консумира.

Прясното мляко не е на почит в Канада

Непастьоризираното мляко е забранено в 22 американски щата и в Канада. В тези страни дори съществува закон, който забранява използването на непастьоризирано мляко, тъй като според властите, това мляко може да разпространява листериоза, Ешерихия коли и много бактерии.

Гумените бонбони са забранени във Великобритания

Някои гумени бонбони съдържащи коняк са забранени за продажба във Великобритания, защото са опасни за децата. Въпреки това, може да се намерят и незаконно.

Суровите бадеми са забранени в Калифорния

Калифорнийски щатски закон забрани консумацията на бадеми заради висок риск от салмонела, която може да предизвика треска, диария или проблеми със стомаха и червата. [caption id="attachment_508637" align="aligncenter" width="495"]Забраняват популярни храни из целия свят по абсурдни причини Забраняват популярни храни из целия свят по всевъзможни причини[/caption]

Без дъвки в Сингапур!

Да и това го има! Дъвките са забранени в тази страна заради чистотата, тъй като хората постоянно ги хвърляли на земята.

Сбогом на абсента

Абсентът е забранен във Франция, САЩ, Нова Зеландия и Австралия. Тази напитка, която произхожда от Франция още преди 100 години, стимулира творчеството, но предизвиква халюцинации и агресивно поведение, така че точно заради това е забранено да се консумира в някои страни.

Шоколадовите яйца не са на почит в Сащ

Kinder шоколадовите яйца са забранени в САЩ. И то, защото американските власти смятат, че играчката в шоколадовото яйце съдържа химикали, които са опасни. Но от друга страна нямат проблеми с компании като "Монсанто", чиито ГМО храни и препарати са заплаха за целия свят. [gallery ids="508631,508636,508635,508634,508633,508632"]