Принц Уилям и принц Хари мислят за брака по различен начин

Принц Уилям и принц Хари мислят за брака по различен начин. В новата си книга "Битката на братята" кралският биограф и историк Робърт Лейси обяснява как драматичният развод на принц Чарлз и принцеса Даяна се отразява на техните две деца - Уилям и Хари, водейки до разногласия между принцовете. "Смятахме, че безредицата, хаосът и трагедията от 80-те и 90-те с участието на техните родители са приключили. Сега всичко това се възражда под формата на тези две момчета. Те са наследството на всички тези сърдечни болки", твърди Лейси, който е и консултант към сериала "Короната".

Психично здраве

"И двамата говорят колко важно е психичното здраве и признават, че са психологически крехки. Но са се справили с него по различни начини". Принц Уилям и принц Хари са съответно на 14 и 12 години, когато родителите им, принц Чарлз и принцеса Даяна, се развеждат официално. Раздялата между Чарлз и Даяна според Лейси се оказва определяща и за начина, по който братята мислят за брака като възрастни. "Разбира се, и двамата са наясно, че не искат да се оказват в същата ситуация като собствените си родители - само че изводът, който всеки от тях прави, е различен". Според Уилям майка му се озовава в света на кралското семейство твърде бързо, като по този начин връзката с баща му е обречена - грешка, която той се опитва да не повтаря в собствения си бъдещ брак. "Когато се запознава с Кейт Мидълтън в университета, той всъщност кара бедната млада жена да чака девет години, за да я прослуша ефективно за работата като съпруга на държавния глава. Той взима урока за дълга", обяснява Лейси за херцога на Кеймбридж.

Липса на силни чувства

Принц Хари, от друга страна, вижда причината за раздяла на своите родители в липсата на достатъчно силни чувства (по това време принц Чарлз все още не е безразличен към Камила Паркър-Боулс, за която е женен от 2005-та година насам). "Неговото отношение беше: "Е, няма да направя същата грешка като родителите си. Ще се омъжа по любов", твърди Лейси и добавя: "И той беше толкова щастлив и горд да обяви, че обича Меган на практика от момента, в който я е срещнал през 2016-та година. Този импулс е бил ръководещ за него".

Различни подходи към любовта

Според Лейси тези два различни подхода към любовта подхранват враждата на братята. Именно бързото развитие на отношенията между принц Хари и Меган Маркъл водят до спорове между херцога на Кеймбридж и този на Съсекс. "Фундаменталният конфликт е бил между двамата мъже, които са се познавали през целия си живот и никога не са се поколебали да си кажат точно какво мислят и чувстват", пише Лейси в книгата, според откъс, публикуван от "People".  "Уилям се притесняваше, че брат му се движи твърде бързо в ухажването - и той не се сдържа да каже това, когато Хари съвсем скоро започва да говори за брак с Меган".

Обич

"Става въпрос за двама братя, които се обичат силно - всъщност най-дълбоко и искрено, но които са готови да дадат всичко от себе си, когато се стигне до сблъсък за нещо, което означава толкова много за тях", разказва биографът. [caption id="attachment_646876" align="aligncenter" width="300"]Принц Уилям и принц Хари мислят за брака по различен начин сн. Инстаграм/ kensingtonroyal Принц Уилям и принц Хари мислят за брака по различен начин сн. Инстаграм/ kensingtonroyal[/caption] "За Уилям това е бъдещото състояние на неговата монархия - неговото свещено доверие; докато за Хари това е любовта на сложната и завладяваща жена, която най-накрая беше осмислила живота му", предават от edna.bg.