Кейт се завръща през юни месец, след близо половин година отстъствие от светския живот. Това обявиха от двореца, когато изненадващо стана ясно, че принцесата ще се върне чак за военния парад през юни.

 

Само преди ден тя беше уловена от фотографите, докато се придвижваше към дома си в Уиндзор, заедно с майка си Карол Мидълтън. Смята се, че двете са посетили училището на децата и Карол връщаше дъщеря си в двореца.

 

Кейт носеше тъмни очила и изглеждаше видимо изтощена. По всичко изглежда, че принцесата не е в най-добрата си форма след операцията, независимо от прогнозите и изявленията на двореца.

 

Все още остава загадка от какво е била оперирана принцесата, но се смята, че няма рак или друго подобно заболяване. Освен това тя самата се старае да не дава никакви изявления по повод състоянието си.

 

"Кейт е добре и се справя отлично. Тя ще се върне към обществените си задължения след Великден", беше лаконичния отговор на личния й секретар, по повод бъдещите изяви на Катрин.  Но се оказа, че тя ще се появи доста след Великден, тъй като възстановяването явно не минава по план. 

 

Принцесата на Уелс е отпуск по болест от началото на февруари, когато беше обявено, че ще претърпи операция и ще остане две седмици в болници. Дори крал Чарлз нямаше толкова дълъг болничен престой, което притесни мнозина.

 

Каквато и да е причината, явно Кейт се възстановява успешно. Друг е въпросът до кога ще й е нужно време, за да се върне в обществото като бъдеща кралица.