Малко са браковете в Холивуд, които устояват на времето, но този между Калиста Флокхарт и Харисън Форд е пример за това. Актрисата, която наскоро навърши 60 години, неотдавна сподели, че е очарована от съпруга си, и всеки ден е щастлива, че го има до себе си, но в първите дни на запознанството им това въобще не е било така.


"Запознахме се на едно парти, на което дори не можах да го позная. Той, разбира се представи, но първата ми мисъл беше "Що за нахален старец", смее се Калиста. Звездата от "Али Макбийл" признава, че е била изненадана да види Форд на живо. "Познавах го като Индиана Джоунс — мил археолог, който се увлича по жени и толкова", казва Флокхарт. И е категорична, че когато го е видяла, въобще не й е хрумнало, че той е звезда от "Междузвездни войни". "Всички говореха за тази поредица, а аз никога не бях гледала филма. И ми беше много странно, защо хората се отнасят по този начин към него. С някакво благоговение", спомня си актрисата.


Тя признава, че след първата им среща Форд се е постарал доста, за да поправи първите си впечатления от нея. "Не беше любов от пръв поглед. Дори се опитвах да го избягвам известно време. Но така се стекоха обстоятелствата, че се събрахме и малко по малко се сближихме и открихме, че сме един за друг", разказва още актрисата.

И така вече 22 години.


Преди да се оженят през 2010 година, Форд имаше 20-годишен брак с продуцентката Мелиса Мадисън. А преди това беше женен за Мери Макуърд. Актьорът обаче е категоричен, че е открил сродната си душа именно с Флокхарт и е щастлив от този факт.