Слави Трифонов няма да влезе в парламента!

Проблеми със здравето са най-вероятната причина, поради която Слави Трифонов няма да е кандидат-депутат. Лично шоуменът политик обяви в профила си в социалните мрежи, че няма да се кандидатира за Народното събрание, като обясни, че постъпва "морално и правилно". [caption id="attachment_669106" align="aligncenter" width="175"]Слави Трифонов Слави Трифонов няма да участва в изборите[/caption] Въпреки слуховете, че Трифонов ще е водач не на една, а на две листи на "Има такъв народ", Дългия отсече, че мястото му не е в парламента. Слави обаче не разкри, че здравословното му състояние е пречка да стане народен представител. От години се говори, че Трифонов страда от различни заболявания, макар да не е ясно какви точно са те. Ясно е само, че има проблеми с крака след падане в банята преди концерт в Стара Загора през 2009 г и счупване на тазобедрена става. Самият Слави досега не е давал никакви подробности за здравословното си състояние, но при една от последните си изяви, когато даде интервю на свой съпартиец, се видя, че се придвижва с патерица и не изглежда в много добра форма, може би заради наскоро прекаран коронавирус. Проблемите проличаха и по време на предизборния концерт на Трифонов преди 4 април. Тогава Дългия не успя да стои прав за двете песни, които изпълни. Шоуменът пя седнал и се подпираше на бастун, като прекара само няколко минути на сцената. Слави Трифонов едва се изправи и по време на клетвата си за парламента, която се проведе онлайн, тъй като коронавирус тогава му попречи да заеме мястото си на банката.

От "Има такъв народ" отказват коментар за здравето на лидера си. "Състоянието "отговорност" е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора, е сакрално важно. В този ред на мисли представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно.

Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно", разясни Слави. Именно защото здравословните му проблеми ще попречат на достойното изпълнение на задълженията му, Слави решава да се откаже от депутатската банка. "Ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят каквото трябва. Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там, и това, което правят", разясни Трифонов. Лидерът на "Има такъв народ" признава, че предпочита да даде трибуната на парламента на професионално подготвени в сферите си хора. Но не отрича, че амбициите му в политиката могат да се изразят и от друга институция, намеквайки, че може да се състезава за креслото в президентството. "Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това - като му дойде времето", хвърля бомбата Слави. Лидерът на ИТН може да се цели и към премиерския пост, тъй като, ако стане президент, Слави трябва да се откаже от поста си на председател на партията си, както и да се разграничи от симпатиите си към която и да е формация. Заради здравето си обаче Слави е малко вероятно да се състезава на които и да било избори, шушукат в партията. "Без коментар", бе краткият отговор на зам.-председателя Тошко Йорданов по темата. В същото време от ИТН призоваха избирателите да не абдикират от подкрепата си, а напротив "да препотвърдите своя избор от 4 април". "Тази власт, това управление и целият този манталитет, който тя влачи след себе си, трябва веднага, моментално, да изчезнат от лицето на българското публично пространство. Всичко, което носят след себе си, е само вреди, лъжи и срам", категоричен е още Слави. Зам.-председателят на партията Тошко Йорданов не поясни как формацията ще реализира политиките си без коалиционно мнозинство, тъй като за пореден път обяви, че ИТН няма да се съюзява с бившите партии от статуквото.