Христо Стоичков е любимец, безспорно, на поколения българи. И, разбира се, сам си е заслужил това. Не само с играта и постиженията си във футбола, които са легендарни, но и с факта, че е достоен като човек. За всички тези години Ицата не е обвинен нито в измами, нито в изневери към съпругата си Мариана Стоичкова. Той е и всеотдаен баща и дядо, какво повече... за разлика от доста негови съотборници от САЩ'94.

Именно това разяри Камата преди ден - порочната практика да се говори за легендите от Световното през 94-та като един човек и да се слагат под общ знаменател. В случая страстите се разгоряха покрай протестите и оставката на Боби Михайлов, както и някои скандали в Наско Сираков.

"Ако още веднъж чуя някой да говори общо за играчите от 94-та и да ме слага в кюпа с хора, които не мога да понасям, ще скоча и не знам... ще ги затрия! Как ще ме сравняваш ти мен с тоя каун, бе?! Ще говориш поименно, с конкретни имена, а не да обобщаваш. Тая практика е цинична, гнусна и няма да я търпя", изригна Стоичков така, че предизвика трус.

И е напълно прав, тъй като още преди години той на няколко пъти ясно изрази омерзението си от Боби Михайлов и човека, в който той се превърна. Дори тогава Ицата бе заявил, че ако го види пред себе си, може и да го ступа.

Източник: Crimesbg.com