Харизматичната принцеса Лея от „Междузвездни войни“ е ролята, която превърна в звезда вече покойната актриса Кари Фишър. Мацката е едва на 19 г. по време на снимките, но в личния си живот е абсолютна противоположност на героинята си и истинска мъжемелачка. Пикантни тайни от похожденията й продължават да излизат на бял свят до днес.

В край на 70-те години майката на Кари я води на пищно парти в дома на Мик Джагър. Там тя се запознава с певеца на „Куин“ Фреди Меркюри, който е покорен от нейния чар. По онова време обаче вокалистът е бил обвързан с Мери Остин и двамата с актрисата завързват тайна афера. Фреди даже поставил условието да нямат нито една обща снимка.

Връзката не просъществувала дълго. Фишър зарязала Фреди заради друг музикант, когото срещнала на вече споменатото парти, и това бил сериозно обвързания Дейвид Боуи. Паралелно с това Фишър имала тайна връзка и с партньора си от „Междузвездни войни“ Харисън Форд (във филма капитан Хан Соло). Мнозина подозират за техни романтични отношения, но Фишър признава за тях десетилетия по-късно.

„Какво толкова, на екрана бяхме Хан и Лея, а след края на снимките ставахме Харисън и Кари“ – казва тя.

Източник: „Уикенд“