Ева Кикерезова с предложение да се прехвърли в Нова тв?

Ева Кикерезова, която представя прогнозата за времето в БНТ, се появи тази седмица в "На кафе" по Нова тв и първо изрази радостта си, че гостува на водещата на Гала, на която симпатизирала още от ученическите си години. Даже се случвало да закъснее за час, за да догледа поредното й интервю.

Социални проекти

В "На кафе" Ева говореше предимно за социалните си проекти, за които учудващо как, предвид,  че е майка на три деца, отделя доста енергия и време. И все пак появата на блондинката от БНТ в ефира на Нова тв неминуемо повдигна догадки дали пък не се готви за поредната промяна в кариерата си. Още повече, че в последно време доста усилено се обсъжда, че синоптичките на Нова тв Никол Станкулова и Гери Малкоданска, които са и сред панелистите в "На кафе", са бременни, заради което от телевизията търсят попълнение в екипа, ангажиран с прогнозата за времето.

Прехвърляне в Нова тв?

Засега не е ясно дали Ева Кикерезова би се решила да се прехвърли в Нова тв, дори и да има такова предложение. Журналистката, която стартира кариерата си като спортен журналист, не веднъж е изтъквала колко добре се чувства в БНТ, където работи вече от доста време.

Първи стъпки като журналист

Преди дни Ева припомни във Фейсбук своя снимка с първия брой на вестник "Меридиан мач" с нейна статия. "Това е брой на вестника от 13 юли 2003 г., в който излезе първата ми статия. 13 дни след завършването на 13-та гимназия, на 13-та страница...", написала е Ева преди време, а към днешна дата допълни, че на 13 юли отбелязва 18 години творчество в медиите. И благодари на тогавашния редактор на отдела във вестника, който повярвал в нея и й подал ръка.

Образование

Ева е завършила Датския колеж в София, специалност "Мениджмънт и маркетинг", а след това е учила "Стопанско управление" в Пловдивския икономически университет. Има магистратура по "Бизнес администрация" в "Международното висше бизнес училище". Все пак стремежът й винаги е бил да работи в медии.

Прехвърляне в телевизията

Ева започва като спортен журналист във вестник, но скоро се прехвърля в телевизията. Позната е като водеща на предаванията "Срещи с Ева" по "Веселина", "Звезден прах" по телевизия ББТ, "Размяна на съпруги" по "Про.бг". Водила е и рубриката "Здравето отблизо" по БНТ.

Модел и водещ на светски събития

Наред с журналистическата си кариера, Ева се изявява като модел и водещ на светски събития. Днес блондинката, която твори и за рубрики в сутрешния блок на БНТ, е момиче на времето.

Прогноза за времето

Когато Георги Любенов й се обадил, за да й сподели, че има покана да се присъедини към екипа на водещите на прогнозата за времето, тя много се зарадвала. "Само красиви и успели дами показват времето в телевизията", възкликнала тя. Не мислила дълго, веднага се съгласила. Тогава тя имала нужда от промяна, но не предполагала, че толкова ще й хареса новото поприще. Тя представя прогнозата за времето с любов и дава всичко от себе си, но не се е отказала от журналистиката. Продължава да прави материали за сутрешния блок на БНТ.

Време за децата и семейството

Ева харесва екипа, с който работи, а и тази работа й позволява да отделя повече време за децата и семейството си. А това й е приоритет. Журналистката неведнъж е изтъквала колко е важно семейството за нея.

Деца

Тя има син Николай на 11 години от първия си брак с Пламен, който е адвокат, и две дъщери - Елена, която е на 4, и двегодишната Екатерина, които са от втория й мъж Явор, който също е адвокат.

Приоритети

"Ученето, тренировките им, развиването на талантите им и това да ги приуча да не се хранят с боклуци, а с домашна храна, за мен са приоритет като тяхна майка", казвала е Ева. Журналистката е признавала, че не й е никак лесно да съвместява работата и социалните си проекти с това да е майка и домакиня, но тъкмо така се чувства щастлива. Вкъщи тя се грижи за домакинството. Чистенето и подреждането е ежедневие. Готви всяка вечер, при това се старае да има и десерт. За децата пък  често помагат бабите и дядовците.

За първия брак

За развода си Ева винаги е казвала, че с първия й мъж Пламен запазили добри отношение и нито веднъж - по време на раздялата и след това не са си разменили дори една лоша дума, а и никога не са имали спорове, свързани със сина им. Интересното е, че бившият й и настоящият й съпруг са в доста добри отношения и дори работят в една кантора. Самата Ева пък станала медиатор - човек, който разрешава семейни конфликти извънсъдебно, малко преди да получи поканата да представя прогнозата за времето по БНТ. И все пак Ева вече е имала възможност да добие опит в работата си като медиатор. Имала няколко случая, които разрешила успешно.

Детска мечта

Журналистката обожава работата си. Толкова, че още в началото на кариерата си за миг не се поколебала да загърби детската си мечта, която била да е стюардеса. Ева имала такъв шанс, при това два пъти. За първи път получила тази възможност, когато придружавала брат си, който искал да стане стюард, на интервю за работа в "България Еър". Ева чакала с него, но поканили и нея да се яви на интервю. Взели я веднага. Само че Ева вече имала работа в телевизията и не приела предложението. След година пак й се обадили и тя пак отказала. "В този живот съм видяла само хубаво", сподели Ева Кикерезова в предаването "На кафе". Когато е почуквала на някоя врата, винаги се отваряла за нея. Късмет или съдбата, не знае. "Трябва и аз да дам нещо на тази Вселена, нали?", възкликна Ева по повод социалните си проекти. В момента тя е заета с работата си по проект в подкрепа на проблемни деца. Целта е да им покаже добър пример и възможности, така че да насочат енергията си в правилна посока. Ева събеседва с тях, води ги на театър, концерти, балет или дори в кухнята на ресторант, за да се запознаят с работата там. [caption id="attachment_674082" align="aligncenter" width="300"]Ева Кикерезова става част от екипа на Нова тв? сн. hotarena.net Ева Кикерезова става част от екипа на Нова тв? сн. hotarena.net[/caption] Тази инициатива е в сътрудничество с кмета и зам.-кмета на район "Илинден". "Ако искаме промяна, ние трябва са сме част от тази промяна и да даваме пример. На това уча и децата ми", споделя Евелина Кикерезова, предават от hotarena.net.