В момента Елизабет Втора е на почивка в Шотландия

Бъкингамският дворец най-вероятно дълго време ще остане без Елизабет Втора. Кралицата, която в момента е на почивка в Шотландия, няма да се завърне в Лондон в близките месеци заради продължаващата епидемия от коронавирус. Монархът на Великобритания обикновено се завръща у дома в началото на октомври след традиционната си ваканция в Шотландия. Но тази година тя ще се установи в замъка Уиндзор. Именно там кралицата прекара цялото лято, заминавайки в началото на март заедно със съпруга си принц Филип. Това ще е най-дългият период, в който Елизабет Втора не се е завръщала в Бъкингамския дворец откакто е седнала на трона преди 68 години. Според кралски източник, всички от семейството искат да установят отново в Лондон. Но засега тази опция не е възможна.

Публични изяви

По-рано през лятото стана ясно, че всички публични изяви на кралицата са отложени заради коронавируса. Тя обаче успя да участва в присъждането на рицарство на героя капитан Том Мур. Той стана известен със своята благотворителна дейност по време на пандемията. Събитието се случи на 17-ти юли в градината на замъка Уиндзор. Юлската проява на Елизабет Втора показа как събитията са се променили завинаги, а вътрешни лица от двореца все още не са сигурни как здравната ситуация ще се отрази на обществените ангажименти на кралицата през следващите месеци.

Пътуване

След като се установи в Уиндзор, тя ще трябва да пътува 48 км. до Лондон за всякакви професионални задължения, които изискват нейното присъствие. В момента се правят планове как тя и другите членове на кралската фамилия могат спокойно да присъстват на ежегодните събития, посветени на Деня на възпоменание през ноември. Монархът на Великобритания управлява своите организации  с помощта на малък брой служители, които са се установили трайно в замъка Уиндзор.

Завръщане

Всички те в момента са в Шотландия заедно с кралицата и най-вероятно ще я придружават и в Сандрингам, където тя ще замине за коледната си ваканция. Очаква се принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Чарлз и Камила да се завърнат в Лондон през следващите седмици, за да започнат своите професионални ангажименти. [caption id="attachment_639340" align="aligncenter" width="300"]Елизабет Втора засега не смята да се връща в Лондон сн. YouTube Елизабет Втора засега не смята да се връща в Лондон сн. YouTube[/caption] Уилям, Кейт и трите им деца най-вероятно ще посетят шотландското имение на кралицата в следващите няколко дни, преди принц Джордж и принцеса Шарлот да започнат училище през септември, предават от tialoto.bg.