2022 година ще бъде трудна за Кейт Мидълтън

Предстои тежка година за Кейт Мидълтън. До момента 2021 г. не е никак лека за британското кралско семейство - признанията на принц Хари и Меган Маркъл разклатиха репутацията на монархията, а смъртта на принц Филип донесе скръб за членовете на фамилията.

Нова PR криза

Кралският експерт Даниела Елсър твърди, че през 2022 г. се очаква да настъпи нова PR криза - и макар да не бъде пряка потърпевша от нея, за херцогинята на Кеймбридж тя няма да бъде никак приятна.

Уилям и Хари - детство

Елсър твърди, че основна причина за това ще бъде миналото на кралското семейство и по-специално детството на братята Уилям и Хари. В него ще порови пети сезон на сериала "Короната", а преди това - новият филм "Спенсър", посветен на покойната принцеса Даяна. До края на следващата година пък се очаква да излезе и автобиографията на принц Хари.

Бурен 12-месе1ен период

Според експерта "семейство Кеймбридж е застрашено от бурен 12-месечен период, в който цялото кралско семейство ще се подготви за поредната глобална PR криза", пишат от изданието "Express". Тя допълва, че за херцогинята на Кеймбридж това нежелано внимание "означава да й се наложи да гледа как съпругът й страда, виждайки как някои от най-травмиращите части от детството му биват изкопани и хищнически нападнати". Новите епизоди от сериала на Netflix "Короната" обхващат началото на 90-те години до смъртта на принцесата на Уелс и ще бъдат излъчени към края на 2022 г. Според Елсър се очаква те да представят представя монархията като "закостеняла, дори безчувствена". Филмът "Спенсър" ще проследи събитията около Коледа през 1992 г., когато принцеса Даяна се решава на раздяла с принц Чарлз, и излиза до края на 2021 г. "Пред Кейт стои перспективата да се наложи да седи безучастна" и да гледа как животът на съпруга й се анализира в "нов рунд на обществено осъждане", казва Елсър и добавя, че това ще бъде още по-болезнено за херцогинята на Кеймбридж, защото монархията е "институция, на която тя е посветила живота си". Болката се допълва и от 25-годишнина от смъртта на принцеса Даяна, която се навършва през 2022 г. По повод планираните за догодина мемоари на принц Хари кралският биограф Ингрид Сюърд заявява, че принц Уилям ще излезе "най-лош от всички", тъй като враждата между братята най-вероятно ще фигурира в книгата. [caption id="attachment_674490" align="aligncenter" width="300"]Предстои тежка година за Кейт Мидълтън сн. Инстаграм/ kensingtonroyal Предстои тежка година за Кейт Мидълтън сн. Инстаграм/ kensingtonroyal[/caption] "Между Уилям и Хари има раздори по принцип, ако Хари казва неща, които са неподходящи за монархията, това засяга бъдещето на Уилям", твърди Сюърд, предават от edna.bg. "Това не е бъдещето на Хари, той вече е извън нея, но става въпрос за бъдещето на Уилям".