Доналд Тръмп не е най-богатия кандидат президент на Америка, вижте кои го превъзхождат

Вярвате или не, Доналд Тръмп не е единственият милиардер, който някога се е кандидатирал за президент на Америка. Нито е най-богатия сред кандидатите. Ето кои са останалите супербогати, кандидати за върха.

Рос Перот

Със състояние от 3 милиарда долара, той носи титлата най-богатия кандидат-президент на САЩ. Тексаският сенатор е един от първите милиардери, които са натрупали състояние, благодарение на технологията, след като основава компанията Electronic Data Systems през 1962 година. Същата фирма по-късно продава на General Motors през 1984 г., за 2,5 милиарда долара. Политиката на Перот, както и неговите проекти са стъпка напред във времето.

Доналд Тръмп

Ако вярвате на онова, което сам разказва, т.е., че има богатство от 10 милиарда долара, Доналд Тръмп определено е първи в списъка. Но данните сочат, че кандидат-президентът всъщност притежава по-малко и от 3 милиарда долара. Тръмп, който до август царуваше в статистиките между всички кандидати в повечето американски щати, може би не "тежи" 10 милиарда, както твърди, но определено е сред най-богатите кандидати за президенти на всички времена. Bloomberg оценява състоянието му на 2,9 милиарда долара, а Forbes  на 4 млрд. Истината вероятно е някъде по средата.

Джордж Вашингтон

Бащата на Америка, за изненада на всички, е бил богат като крал. Освен, че е бил феноменален стратег и генерал, Джордж Вашингтон е бил и собственик на повече от 8000 акра обработваема земя част от неговата плантация във Вирджиния, Маунт Върнън. Освен тези имоти, за съжаление, е бил собственик и на повече от 300 роби, които обработвали земята. Въпреки че имал "само" 525 милиона долара, Вашингтон е вероятно най-богатият човек, който някога е седял на президентското кресло.

Стив Форбс

Внукът на основателя на списание Forbes Стив Форбс, бе кандидат на Републиканската партия на изборите през 1996 и 2000 година. С богатство от около 430 милиона долара, Форбс следваше политиката на Перот. Имаше малък успех през 1996 г., побеждавайки в Делауеър и Аризона на предварителните избори, но не е успя да си осигури номинация за президент. [caption id="attachment_454279" align="aligncenter" width="521"]Доналд Тръмп е сред най-богатите кандидат -президенти на Америка Доналд Тръмп е сред най-богатите кандидат -президенти на Америка[/caption]

Джон Кери

Настоящият държавен секретар на САЩ е доста богат, със състояние от около 200 милиона долара. По-голямата част от тях са семейни пари, с оглед на това, че Кери е служил в армията или като политик целия си живот. Богатството на Кери е дребно в сравнение с парите, които притежава съпругата му, Тереза Хайнц Кери, е вдовица от семейството Хайнц, собствениците на известната фабрика за кетчуп. През 1996 г. тя се омъжва за Хенри Джон Хайнц III, който е бивш сенатор, но умира в самолетна катастрофа през 1991 година.