Суперкрасавицата на Холивуд от 60-те и 70-те години Джейн Фонда разкри за първи път с половин век закъснение жестоката си битка с психическите и хранителни разстройства, които едва не отнели живота й.

„Когато бях на 20 години започнах актьорска кариера, но страдах от булимия. Водех таен живот и бях ужасно болна, което ме правеше супер нещастна. Струваше ми се, че няма да изкарам до 30-те си години. Почти не излизах от къщи и не се срещах с никого“ – споделя някогашната красавица, която от екрана радваше милиони мъже със своята натурална хубост.

Филмовата легенда си спомня, че в самото начало ситуацията не изглеждала никак притеснителна. Тежкото й разстройство обаче започва да завладява всички аспекти от живота й.

Булимията едва не отнела живота на фаталната Джейн Фонда

„С този начин на живот едва ли е възможно човек да има кариера. Да не говорим пък за истинска сърдечна връзка. Само искаш да се натъпчеш и да повърнеш след това“ – признава Джейн Фонда.

Сега тя обвинява за състоянието си психологическия натиск от Холивуд, както и своето семейство. На върха на кариерата си през 70-те години красавицата си взе почивка от актьорството и стана активистка срещу войната на САЩ във Виетнам. Тя също пусна серия от ленти с модерните тогава упражнения по аеробика. И това се оказало нейното истинско спасение.

Източник: „Уикенд“