Пръкналият се от Учиндол, сега Тодорово, шоумен и политик Слави Трифонов тури пепел на родната си къща и я продаде на безценица без капка сантимент. „От цървула трандафор не става“ – казва за постъпки от този вид народът ни, който се е нагледал на патриотари и родолюбци от класата Дъргия през последните 30-ина години, които носят гръмкото име Преход.

 

Става ясно, че родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово ще бъде срутена, като на нейно място в парцела ще се изгради фотоволтаична централа. Дългия е продал имота си през март, тази година, след като години наред пустеше след смъртта на баща му. Майка му Здравка живее в Плевен при сестра му.

Съселяните на Славчо от Тодорово, че терасата от втория етаж на къщата била първата сцена на тийнейджъра. Без да му мигне окото обаче и без капка сантимент Дългия продал имота и по този начин къса окончателно с миналото си.

„Вече ще се пише софиянец или пък в по-тесния смисъл плевенчанин. Слави иска окончателно да скъса със селския си произход поради тежки комплекси“ – коментират хора, запознати с психологията на Дългия.

 

Безродникът Слави Трифонов затри бащината стряха

Новата собственичка на имота е някаква бизнес дама от Плевен, чиито намерения са да изравни със земята родната къща на Трифонов напролет и в имота да изникне фотосоларна централа. А че е купена почти за без пари, е ясно на всички съселяни на Славчо. Иначе казано, не финансовите притеснения са накарали Дългия да се освободи от имота.

Източник: „Уикенд“