Журналистът на BIRD Димитър Стоянов е арестуван за 24 часа, тъй като нападнал с хладно оръжие служител на НАП в столичния квартал "Хаджи Димитър" около 18:30 вечерта, застрашавайки живота му. Експерти по криминалистика коментираха, че деянието следва да се разглежда като заплаха и опит за убийство, а не само като хулиганство. Сблъсъкът между бившия кадър на сайта “Биволь” и служителя на приходната агенция се разиграва в магазин за хранителни стоки.

 

МВР публикува видео от охранителните камери, на което е записано нападението на журналиста от BIRD Димитър Стоянов, въоръжен с пистолет. Кадрите показват, че той се отдалечава от човека, с когото се е получила конфликтната ситуация и наистина е с гръб към него, но после се обръща и вади пистолета, като го насочва срещу неизвестния мъж.

 

На кадрите се вижда и жена, която размахва колан над главата си, сочейки държавния служител (бел.ред. - това най-вероятно е съпругата на Стоянов), а миг по-късно към тях се приближава трети мъж. Инцидентът обаче се развива на тротоара пред сграда.

 

"Във връзка с появили се спекулации, уточняваме че журналистът Димитър Стоянов е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие. Задържането е след получен сигнал в полицията от гражданин", уточниха от пресцентъра на МВР тази сутрин. Репортерът твърди в профила си във Фейсбук, че е бил нападнат в гръб.

 

Димитър Стоянов поддържа завидна физическа форма, т.к. е дългогодишен състезател и шампион по кикбокс и санда, които се играят на пълен контакт. От години е член на клубове по спортна стрелба, а сам той в социалните мрежи редовно публикува снимки от стрелбището, където изпробва точния си мерник. Негови поддръжници от медийната гилдия допълват, че е бил обучаван при най-добрите експерти по самоотбрана и владее до съвършенство както бойните техники, така и боравенето с хладно оръжие.

 

Димитър Стоянов е роден на 12 септември 1980 г. Той е разследващ репортер и понастоящем е автор в Bird, който основава заедно с Атанас Чобанов малко преди двамата да се отцепят и напуснат сайта “Биволь”. През март 2023 г. Прокуратурата публикува звукови файлове, от които става ясно, че репортерът е поддържал тесни връзки с убития няколко месеца по-късно подземен бос Красимир Каменов-Къро.

Източник: crimesbg.com