Източници от МВР съобщават за странен развой при разследването на убийството на Алексей Петров. Оказва се, че любовница №1 на мафиота и бивш шеф в ДАНС – Ива Павлова, от която има дъщеря, е сред основните заподозрени за мократа поръчка, оставила я собственик на активи за над 500 млн. лв.

 

Първоначално версията е звучала доста екзотично на полицаите, работещи по случая, но напоследък се превръща в една от трите водещи, разкрива криминалист, ангажиран с разплитането на покушението.

 

Смятаният за недосегаем Алексей Петров бе причакан от поръчков убиец, въоръжен с ловна карабина на горска пътека над столичния кв. „Драгалевци“ на 16.08.2023 г. Спецът по национална сигурност се разхождал с актуалната си приятелка – 49-годишната треньорка по тенис Мирослава Михайлова – Мира, когато килърът стрелял. Какво точно се случва на 16 август 2023 г. знае именно тенисистката, с която Алексей е правел регулярно разходките си във Витоша.

Бившият шеф на Националната служба за борба с организираната престъпност (НСБОП) първо е застрелян в гръб и пада по очи на земята. Любовницата му Мира върви по-напред от него, обръща се и в първия момент мисли, че Алексей Петров се е спънал и паднал. Това е за миг. От изстрела и тя е засегната. Килърът се приближава към нея. Тя изпада в шок, започва да се моли да не я убива, казва му, че има малко дете... Убиецът се връща към Алексей Петров и стреля в главата му, отзад, зад лявото ухо. После обръща трупа по гръб.

 

Разследващите са изумени – защо иначе очевидно професионалният убиец е пощадил очевидец, който го е видял? Без значение дали е дегизиран с маска – професионалните убийци е изключено да оставят живи свидетели. След като оцелява по чудо, Мира успява да се възстанови и в момента дори работи в „Лев Инс”. Както стана ясно още миналото лято, тя има син от Трактора – Илия.

 

Вече 9 месеца криминалисти ровят всевъзможни версии за това кой може да е поръчал мишена от ранга на Алексей Петров, както и кой или кои са изпълнителите на зловещата задача.

 

Събраните до момента доказателства сочат, че особено близък до Алексей човек е пожелал смъртта му. Сред малцината от кръга заподозрени се откроява любовницата му Ива Павлова, която е негова официална партньорка, издава запознат. Версията наистина звучи шокиращо, но полицаи внимателно сглобяват пъзела и стигат до извода, че трябва старателно да се проверят всички факти и обстоятелства около отношенията им. Още повече, че в последните месеци арестуваният в акцията „Октопод“, е имал сериозни търкания с нея и дори е стартирал процедура по прехвърляне на бизнеса от Ива Павлова на друго подставено лице.

 

Запознати издават и за още един пробив в разследването – с доста голяма доза вероятност кървавата екзекуция до е организирана от банда за мокри поръчки, чиито членове са от Монтана, затова я наричат „Монтанската банда”.

 

Любопитен епизод преди убийството може да налее масло във версията, че зад атентата стои опасно близък до Алексей доверен човек. Сюжетът започва малко преди разстрела – към края на юли 2023 г., когато израелецът Меир Овадия, партньор и приятел на Алексей още от зората

на бизнеса му и когото баретата нарича Мирко, се обажда разтревожен и му казва, че ще му препрати съобщения, които са получени от Хакера към внука му Том. В едно от посланията пише, че „Алексей Петров ще бъде убит скоро“ и че „техните еврейски глави ще бъдат пръснати още на летището“.

 

В същия този период Хакера, подписващ сам себе си като „Емил Кюлев“, ежедневно громи Алексей Петров в сайта си „Магаданс“. Изключително любопитно е, че „в атаките си срещу Алексей, Хакера използва изключително лични детайли от битието му, които могат да бъдат из-вестни единствено на най-близките, като например фаворитката Ива Павлова. При разговора си с Меир Овадия, Трактора му казва изобщо да не се тревожи, защото „аз ще уреди нещата“. Финалът на 16 август обаче е кървав…

 

Въпреки това предупреждение от 1 до 10 август 2023 г. Алексей Петров решава да отиде на почивка в къщата си в Гърция. Нещо изключително важно обаче се случва преди това – назад във времето застрахователният бос решава да промени кардинално изключително знакова и ключова роля в бизнеса си.

 

Процесът започва година-две преди последните месеци от живота на Алексей Петров, когато той ускорява прехвърляне на огромна част от „портфейла“ на корпорация „Лев Инс", на застрахователната фирма, както и на всички фирми от любовницата си Ива Павлова към друга жена. Важно е да се каже, че след покушението плъзна мълва, че застрахователната компания се продава за 560 милиона евро, близо 1,1 милиарда лева. Половината от сумата е била под контрола на Алексей Петров.

 

Жената, на която баретата избира да прехвърли всичкото това имане, което до оня момент се води на името ний любовницата Ина Павлова, е проверена многократно, с нея имат сериозни професионални отношения, но без интимна връзка. След първоначално колебание Алексей Петров успява да уговори дамата да получи сериозната порция активи. Двамата имат много делови срещи, особено зачестили през последните месеци от живота му, като на финала Трактора неистово бързало да осъществи намерението си, с което на практика лишава Ива Павлова от достъп до милионите.

 

И стигаме до 1 август 2023-та, когато, преди да замине за Гърция, бившият съветник в ДАНС заявява, че веднага след връщането си от почивката процесът по прехвърляне на „портфейла“ от Ива Павлова към въпросната жена незабавно ще бъде задвижен. Времето обаче не му стига. На 16 август, само 6 дни след завръщането си от Гърция, Алексей Петров е показно убит.

 

На израелския си партньор и приятел Мирко, Алексей Петров открито заявява: „Да знаеш, имам нов човек за компанията, ще сменям Ива“. За Мирко това не е кой знае каква изненада. Самият той споделя пред близки, че Алексей поне 30 пъти искал да гони Ива и тя все му плачела, че иска да я разкара… В едно от последните си обаждания той казва: „Връщам се в София и я махам окончателно“.

От началото на 2023 г. Ива Павлова също е знаела, че предстои прехвърляне на „портфейла“.

 

Историята гласи, че колоритната дама се появява в живота на Алексей Петров през 1998 г. По онова време засуканата мома продава самолетни билети в офис на „Орлов мост“. Води му я бившият началник на баретите Славчо Велков в миналото шеф на Алексей Петров, който по това време е шеф на сигурността на летище „София". Към този момент „Лев Инс" има договорни отношения с летището за кетъринг, за който Трактора има да получава доста солидна сума. Договарят се фирмата на Алексей Петров да получи задълженията чрез продажба на билети, като си задържа парите. По това време шеф на фирма „Атлас“, която взима правото да продава билети, е Кирил Топалов. Той моли Славчо Велков да му препоръча някое момиче, което да ги продава. Велков, който пък има близки отношения с майката на Ива Павлова, препоръчва самата Ива. Така се преплитат пътищата на Алексей Петров с жената, която се превръща в негова спътница.

 

Любовницата Ива Павлова забременява от Алексей Петров и ражда през 2000 година дъщеря – Диляна Алексей Петрова, кръстена на майката на баретата. През това време тя и детето живеят при майката на Ива в апартамент в „Захарна фабрика“. Мафиотът споделя пред близки, че когато влиза в живота на Ива Павлова, тя живеела в пълна мизерия и отчайваща бедност. През 2001 г. Павлова се появява отново на работа и отново продава самолетни билети.

 

През 2002 г. Алексей Петров вече я назначава в „Лев Инс". Още същата година метресата „си купува къщата на ул. „Арарат” в София за повече от 100 000 долара – солидна. сума за времето. Всъщност това е тризонет с двор и се води само на билетопродавачката Ива Павлова. По-късно е купен и апартамент в близост до майката й, за да може бабата да гледа детето.

 

През 2003 г. Алексей Петров вкарва любовницата си в застрахователната компания като свой сигурен човек, за да отговаря за парите му, и тя става неговият „портфейл“. На 10 февруари 2010 г. се случва първият сериозен разрив – при акция „Октопод“ Алексей Петров в арестуван. Цели 10 години по-късно баретата е напълно оневинен от съда. Тогава. обаче, веднага след акцията, започва и огромен натиск за завземане на бизнеса на Трактора, докато той търка ареста.

 

По-късно Алексей Петров научава, че в края на март 2010 г., докато е в ареста, любовницата му Ива Павлова е в Лондон и е склонна да продава. Дали натискът е бил, че Алексей Петров няма да излезе от затвора, не е ясно, но след излизането му от килията настъпва скандален разрив в отношенията с метресата. Пред близки тогава, а и след това Алексей Петров коментира, че за да си позволи подобно нещо, Ива със сигурност има гръб отнякъде. Нататък във времето отношенията между двамата са на приливи и отливи. Публична тайна е, че те се разделят като интимна двойка.

 

След 2019 г. идва истинският разлом. Алексей Петров дори я гони от къщата на ул. „Арарат”, която по документи уж е нейна. През последните година и половина преди убийството му не живеят заедно. Видимо за пред хората поддържат някакви отношения, тъй като „портфейлът“ и акциите на всички фирми са на името на Ива Павлова, но това е само фасада.

 

По документи любовницата Ива Павлова, а всъщност реален собственик – Алексей Петров, притежава купища имоти, заведения, хотели, къщи, собственост на „Лев Инс“ и многото свързани фирми плюс два апартамента в Гърция – Паралия Офринио. Така стигаме до безспорния факт: няма Алексей – няма проблем, милионите св за Ива Павлова. Все аргументи, които водят криминалистите до следата Cherchez la femme – търси жената.

 

Може би заради това тя е в лоши отношения с майка му Диляна и дори не се появи на погребението му...

Източник: Уикенд, crimesbg.com