Следователи ще извършат допълнителен оглед на местопроизшествието

Вече има арестувани за жестоката автобусна катастрофа край Велико Търново, при която изгубиха живота си вече четрима души.

Припомняме, че автобусът се удари късно снощи в лека кола с нидерландска регистрация, спряла на отбивка, а веднага след това и в дърво. Тежкият инцидент се случи в участъка между селата Куцина и Поликраище, отбеляза Нова тв.

Арести заради жестоката автобусна катастрофа с жертви край Велико Търново, жертвите се увеличиха

Задържани са двамата шофьори на катастрофиралия автобус. Според първоначалната информация зад волана му е бил турски гражданин.

Информацията за броя на пътуващите в автобуса е противоречива – някои твърдят, че в автобуса са пътували 25 души, а според други пътуващите са били 26 човека.

За съжаление трима от пътниците са издъхнали на място при тежкия сблъсък. Други деветима бяха ранени, един от които е с тежка черепно-мозъчна травма. Преди броени минути стана ясно, че е издъхнал и този човек.

Наложило се е пристигналият на място екип от пожарникари да режат ламарините, за да бъдат изкарани някои от хората.

Пътният участък, в който се е случила тежката катастрофа остава временно затворен. Движението се пренасочва през обходен маршрут. Причините за тежкия инцидент, отнел три човешки живота, са в процес на изясняване.

Предполага се, че най-вероятно е някоя от баналните – или заспиване на шофьора зад волана, или шофиране с превишена скорост.

Очаква се на местопроизшествието да пристигнат следователи, които да извършат допълнителен оглед.

Източник: blitz.bg