Кафето е по-предпочитаната топла напитка, но от чая има повече ползи

Кафето е номер 1 сред предпочитаните топли и ободряващи напитки. Всеки е наясно, понякога може и да вреди. Запознайте се какви са предимствата на чая пред кафето. Но имайте предвид, че става дума за истинския чай. А не от билки.

  1. Чаят по-бързо хидратира кожата и я прави да изглежда по-свежа
  2. В чая се съдържа същото количество кофеин както и в кафето. И двата вида напитки стимулират бодрост. Но има една особеност, че след като мине действието на кафето нивата на енергията се понижават. Това не става така при чая.
  3. Чая съдържа по-голямо количество оксиданти. А те отлично поддържат тялото и ще се чувствате добре
  4. Ако имате проблеми с килограмите изберете зеления чай. Той стимулира метаболизма. А това води до отслабване.Защо да заменим кафето с чай? (Вижте ползите)
  5. Чаят не оставя кафяви петна по зъбите както прави кафето. Затова е за предпочитане да се консумира.
  6. Запарката от истински чай особено от зелен действа антидепресивно и освобождава от натрупания стрес. Чаша с топъл и ароматен чай ще повиши настроението ви, ако се чувствате подтиснати.
  7. Учените съветват да се пие чай за укрепване на имунната система. Не случайно когато заболеем от грип съветите на лекарите са да консумираме повече от полезната напитка за по-бързо излекуване. Освен това чаят може да ни предпази от развитие на някои определени видове тумори и рак, предават от новинарската електронна агенция pik.bg.

От изброеното до тук се вижда, че везните клонят определено в полза на чая. Всеки сам може да прецени с каква топла напитка ще предпочете да се ободрява.