Откакто човечеството съществува, хората винаги са били заинтересовани от дълголетието. Например, Майкъл Джексън е използвал барокамери, Сталин е финансирал изследвания за откриване на еликсир на дълголетието, а Репин приемал само супи, сготвени от билки.

Вижте коя храна за жълти стотинки удължава живота според монасите от Тибет

Това може да изглежда наивно за мнозина, тъй като човек не може да се противопостави на своята съдба. Въпреки това, има една нация на този свят, която е здрава и устойчива, въпреки всичко. Тибетските монаси са изключителни хора, чиито аскетизъм, здраве и духовна издръжливост възхищават всички.

Вижте коя храна за жълти стотинки удължава живота според монасите от Тибет - Снимка 2

Има един продукт, който е много популярен сред дълголетниците от Тибет, а струва само стотинки в нашите магазини.

Това е кашата от ечемичен булгур, която задоволява всички хранителни нужди на организма, дава енергия, лекота и бистър ум. Освен това, тези ценни зрънца съдържат лизин, който има противовирусни свойства и стимулира производството на колаген в организма.

Ето проста рецепта за приготвяне на тибетска каша от ечемичен булгур:

1.   Вземете чаша ечемичен булгур и запържете в чугунена тавичка до златист цвят, без да добавяте масло.

2.   В същото време заврете 2 чаши вода на котлона. След като булгурът е готов, изсипете го в дълбок съд от керамика и го залейте с горещата вода. Сложете подправки на вкус и покрийте с кърпа съда. Оставете кашата от ечемичен булгур да набъбне за известно време.

3.   След това добавете малко масло, а по време на пост можете да използвате растително такова. Можете да добавите и малко нарязан лук. Поднесете топлата тибетска каша от ечемичен булгур на масата. Като допълнение към полезното ястие, можете да пиете зелен чай с джинджифил и мед и да консумирате сушени кайсии за десерт.

Запомнете, че това не е просто здравословен обяд - това ястие помага да се избегнат болестите в тялото и осигурява дълголетие, без да го осъзнавате.

Източник: blitz.bg