Според учените има няколко основни фактора за развитие на заболявания. Сред тях са наследствената обремененост, вредни навици на живот, хранене с вредна храна и разбира се липса на активност и движение.

Тези фактори са добре известни на всеки, но хирургът Иван Карасев предупреждава, че съществуват и други и всеки от нас ги има в дома си.

Според него е изключително вредно използването на пластмасови съдове за храни и напитки – трябва да се заменят със стъклени всички чаши, купи, чинии и прибори, които използваме.

Друга вредна точка е смартфона, с който не се разделяме през последните години. Въпреки, че учените все още нямат единно мнение за вредното му въздействие се препоръчва да не го държим постоянно до себе си и да не спим в близост до него.

Любопитно е, че според експерта също така са опасни и мебелите, които са изградени от нискокачествени лепила. Те могат да имат канцерогенен ефект.

И най-интересната вещ в опасния списък на хирурга са завесите. Той споделя, че те могат да пропускат слънчева светлина, когато спим, а това е вредно за организма, защото е необходима пълна тъмнина.

Източник: blitz.bg

Веднага се отървете от следните вещи: Предизвикват ракови заболявания