Златната паста е мощно средство срещу простуда, грип или възпаление, което се приготвя в къщи

Златната паста включена в режима на хранене може да се окаже мощно средство срещу традиционните заболявания през зимния период. Ако искате да преборите грипа или други вирусни заболявания може спокойно да разчитате на домашно приготвения лек от полезни природни съставки. Основната съставка в златната паста е куркумата. Тя е прословута със солидните си противовъзпалителни и  антиоксидантни  свойства. Освен тези си свойства подправката е мощно природно средство срещу болката. Но като се има предвид, че куркумата трудно се усвоява от човешкия организъм към тъй наречената златна паста се добавят черен пипер и зехтин или кокосово масло.Пригответе „златната паста” и забравете за грип, настинка и възпаление (Вижте рецептата) Ето какви продукти са необходими да си приготвите натуралното природно лекарство:

  • 125 млг куркума на прах
  • 250 млл вода
  • една и половина лъжичка смлян черен пипер
  • 70 млл ччист зехтин, който може да се замени с кокосово масло

Начин на приготвяне:

  1. Във водата добавете куркумата. Сложете съда на тих огън. Така варите с леко разбъркване от време на време докато се получи гъста паста. Цялото варене може да продължи от 6 до 10 минути.
  2. Ако ви се стори, че пастата е много гъста добавете още малко вода. Ако пък е рядка може да я сгъстите с допълнително количество куркума. Трябва единствено да спазвате условието пастата да не кипне защото ще си загуби ценните качества.
  3. В края на варенето добавете черния пипер и маслото. Бъркайте усилено докато се получи хомогенна смес.
  4. След като свалите пастата от огъня изчакайте да изстине. След което я сложете в стъклен съд и съхранявайте в хладилник. Като може да престои не повече от две седмици. След този срок ефективността й ще намалее.

Как да употребяваме пастата?

  • Може да се използва като добавка към ястия. Но винаги се слага по една две лъжички според вкуса в края на готвенето за да се запазят лечебните качества.
  • Може да се приготвя и като напитка добавена в чаша топло мляко, прдават от tocka.com.