Бабини илачи могат да ни отърват от някои неразположения, изпитаните стари методи са добър лек срещу неразположения

Запознайте се с бабини илачи, които могат да ви се сторят странни. Но все пак може да ги пробвате. Бабите ни са имали цяр за всичко. Не са разчитали само на лекарства, а са се справяли сами с някои здравословни проблеми.

  1. Спрете хълцането със захарзахар

Всеки е страдал от хълцане. Изпитан лек срещу това неприятно неразположение е захарта. Изпитана бабина рецепта съветва да се отървете от хълцането като приемете чаена лъжичка захар. Захарта се възприема бързо от вкусовите рецептори по езика и сладкият й вкус бързо спира спазмите на мускулите, които са причина за хълцането.

  1. Изгонете лошия дъх с кисело мляко

Ако страдате от лош дъх използвайте кисело мляко. Хапнете малко от полезния продукт. Само след няколко минути ще усетите, че дискомфорта в устата ще изчезне. Полезните бактерии, които се съдържат в киселото мляко чудесно ще си свършат работата.

  1. Премахнете неприятната миризма на краката с водка

Ако краката ви имат неприятен мирис и се страхувате да си събуете обувките напръскайте ги с водка. Това съветват нашите баби. Водката дезинфикцира кожата на краката и способства гъбичките, които са виновник за лошата миризма да изчезнат. А и водката ще изгони влагата , която е причина да се развият тези бактерии.

  1. Използвайте зехтин срещу екземазехтин

Дерматологичните заболявания са много разпространени. Те са трудно разпознаваеми и изискват упорито лечение. Всякакъв вид екзема може да облекчите със зехтин. Според изпитаните бабини илачи намажете засегнатите от екземата участъци на кожата със зехтин. Най-добре е това да стане след баня. По този начин запазвате влагата на кожата и я запечтвате с маслиновото олио.

  1. Страдате от гадене и световъртеж, използвайте маслини и лимонмаслини

Има хора, които при пътуване с кола, самолет или кораб изпитват гадене и световъртеж. Съветът на бабите ни е да хапнете няколко маслини и неприятните усещания ще изчезнат. Ако не разполагате с маслини може да ги замените с парчета лимон. Тези полезни храни съдържат танин и ще ви спасят от гадното състояние без да вземате лекарства, научаваме от framar.bg.