Опасни храни: Консумираме продукти, които водят до рак, при това всеки ден

Знаем ли какво ядем? На пазара има множество опасни храни, които не само, че не са безопасни за здравето, но са и изключително вредни. Ето и петте от тях, които са изключително опасни за здравето. Всички хора се хранят, но възниква въпросът — дали тази храна не ги убива? Ето някои хранителни продукти, за които се смята, че съдържат канцерогени:

1. Преработено бяло брашно

След преработка бялото брашно губи не само ценни хранителни вещества, но също така може да се избелва и химически с газов хлор. Еко организациите описват този газ като опасен, високо алергичен и потенциално смъртоносен.

2. Пуканки от микровълнова фурна

Всеки обича пуканките, а микровълновите фурни са много практични в това отношение. За съжаление, торбичките за пуканки за микровълновата фурна са покрити с перфлуорооксиоцетна киселина. А това е химикал, който се съдържа и в тефлона. Изследванията показват, че този химикал може да доведе до безплодие на жената и повишен риск от развитие на рак на бъбреците, пикочния мехур, черния дроб и панкреаса.

3. Изкуствени подсладители

Ако се опитате да избегнете захарта, защото сте на диета или имате диабет, вероятно използвате изкуствени подсладители. Но много проучвания показват, че хората обикновено наддават на тегло, когато те се използват и контролират кръвната си захар по-трудно. Допълнителни проучвания разкриват, че някои от подсладителите съдържат токсин, наречен DKP, който може да причини мозъчен тумор.

4. Колбаси

Повечето месни продукти като хот-дог, бекон и други колбаси съдържат прекомерна доза сол и химикали. Някои проучвания показват, че хората, които редовно се хранят с колбаси, имат 43% по-голям шанс за преждевременна смърт. С други думи — ако ви се прияде колбас, направете си го сами у дома.

5. Чипс

Много хора ядат чипс дори и за закуска, но негативните му ефекти далеч надхвърлят краткосрочното залъгване на глада. Богат на мазнини, сол и калории, чипсът може да ви причини различни сърдечни заболявания. [caption id="attachment_580164" align="aligncenter" width="300"]Опасните храни застрашават здравето ни сн. Уикимедия Опасните храни застрашават здравето ни сн. Уикимедия[/caption]

6. Червено месо

Малки количества червено месо в диетата могат да бъдат много полезни за вашето здраве. Но ако се консумира червено ежедневно, това може да увеличи риска от рак.