Ябълков оцет сваля кръвното налягане, вижте мощната сила на природното средство, познато от древността

Кръвното налягане може да ни изиграе лоша шега особено по празниците, когато се прекалява с алкохол и храна. Вижте как можем да го регулираме в домашни условия без хапчета.Как с подръчни средства да смъкнем кръвното налягане? (Вижте рецептите) Ще ви предложим няколко рецепти, в които е включен ябълков оцет. За който отдавна се знае, че има голяма лечебна сила. Ако страдате от рязка смяна на стойностите на кръвното може да използвате следните изпитани рецепти.

  1. В чаша вода се прибавят 2 суп. л. ябълков оцет и след разбъркване се изпива на малки глътки.
  2. Взема се малка кърпа или парче от плат, която се напоява обилно с ябълков оцет. С нея се завиват стъпалата на долните крайници.
  3. За да свалите високото кръвно може да използвате следното: Със 100 мл от оцета се напоява марля, сгъната на слоеве. Тя се поставя на петите и така се престоява 10 минути.
  4. Високото артериално налягане може да се понижи и със следния цяр: Една обелена и намачкана скилидка чесън се смесва със 100 мл ябълков оцет. Сместа се приема на гладен стомах като пиете по-малко и вода, предават от zdrave.to.
  5. Ако страдате пък от хипотония (ниско кръвно) може да пробвате следното: В стъклен съд се слагат 4 листа от магарешки бодил. Листата на билката се заливат с 1 чаша ябълков оцет и така затворена сместа стои на тъмно 24 часа, след което се цеди  и в стъклено шише се съхранява в хладилно помещение.  Пие  се по 1 ч. л., която се разрежда в четвърт чаша с вода по три пъти дневно. Прилага се в продължение на 20 дни, след което се прави почивка от 1 седмица и може да се повтори.