Черният дроб е от съществено значение за нашето здраве, тъй като има ключова роля в премахването на алергени, натрупването на витамини и синтеза на холестерол. Въпреки това начинът ни на живот често товари черния дроб, като го замърсява с токсини.

Един от методите за бързото му почистване е популярната рецепта за стафиди в отвара. Стафидите стимулират биохимичните процеси и почистват кръвта, включително и черния дроб. Освен това съдържат богат набор от полезни вещества – например витамините A, B, C, E, K, фолиева киселина, желязо, калций и магнезий, но и най-важното - инулин. Този елемент помага за изхвърлянето на токсините от организма, подсилва имунната система и оказва положително въздействие върху черния дроб.

Как лесно да почистите черния дроб за няколко дни с тази отвара

За приготвянето на отварата ще ви бъдат необходими около 150 грама качествени тъмни стафиди. Изплакнете ги обилно и ги поставете в съд с две чаши предварително преварена вода. Сместа трябва да се вари около 20 минути и после да се остави една нощ.

На следващия ден прецедете и загрейте малко количество от отварата. Тя трябва да се приема на гладно половин час преди хранене и може да се консумира няколко пъти седмично. Много хора съобщават за подобрение в своето състояние само след два дни на употреба.

Трябва да отбележим, че такава детоксикация не е препоръчителна за лица със захарен диабет, сърдечна недостатъчност, стомашни язви и камъни в жлъчката.

Освен това, за да поддържате здравето на черния си дроб, е важно да включите здравословни храни в диетата си, като например ябълки, цвекло, спанак, моркови и сини сливи.

Източник: blitz.bg