Високото кръвно налягане може да се свали с природни средства, преди да посегнете към лекарства пробвайте

Високото кръвно налягане е проблем за повечето хора. Наричат го болест на цивилизацията вследствие на застоялия начин на живот и излишните килограми. Преди да посегнете към хапчетата пробвайте да го свалите с напълно натурални средства. Които ги има във всеки дом. Това са напитки, които съдържат вещества, които са активни срещу хипертонията.
  • Топло прясно мляко е идеално за целта. Високото съдържание на калций в прясното мляко го прави уникално природно средство за сваляне на кръвното налягане. Най-подходящо е прясно мляко с масленост от 3.6 %. Ако имате проблеми със стойностите пийте по една чаша с топло мялко няколко пъти дневно, предават от ezine.bg.
  • Може да използвате пресен сок от червено цвекло за понижаване на кръвното.Цвеклото съдържа калий, който контролира стойностите. Заради това болните от хипертония сменят готварската сол с калиева. Освен на калий цвеклото е богато и на фолиева киселина, която също играе важна роля за регулиране на кръвното. От сока може да се консумира в неограничени количества.
  • Сок от червената боровинка не само сваля кръвното. Но и укрепва кръвоносните съдове. Пие се три път на ден. Нищо не пречи да се пие и между отделните хранения.
  • Чаят от каркаде освен, че е ароматен съдържа и АСЕ-инхибитор. Който е средство за лечение на болести свързани със сърдечно-съдовата система. Особено на хипертония и сърдечна недостатъчност. Той е природния еквивалент на полученото по химически начин лекарство. Пие се толкова пъти на ден, колкото ви харесва.
  • Сокът от нар също действа снижаващо на кръвното. Но има едни условие трябва да е пресен. Освен, че спомага за премахване на плаките, натрупани по кръвоносните съдове с помощта на съдържащите се в него полезни вещества той ги и разширява.