Кариесите се лекуват с пломби, ново проучване обаче доказва, че зъбите могат да се възстановяват без зъболекар

Според проучване на British Medical Journal кариесите мигат не само да се предотвратят, но и да се излекуват без намесата на зъболекар. Зъбите могат да се регенерират както и някои други части на човешкото тяло.Как да се справим с кариесите без зъболекар? (Мислите ли, че е възможно?) Заболяването на зъбите се дължи на някои видове бактерии, които се развиват в устната кухина след консумация на храни като мляко, сладкиши, бонбони или стафиди заради съдържащите се в тях въглехидрати. Които се отлагат по зъбите. Болестотворните причинители на кариес виреят в такава киселинна среда, която се образува вследствие на споменатите храни. Така се образува плака, която поврежда зъбния емайл. Ето как можем да направим процесът на образуването на кариес обратим без да ходим на зъболекар и болните ни зъби да оздравеят:

  1. Миенето на зъбите всекидневно е задължително
  2. Забравете за сладките неща като газирани напитки, шоколади и всякакви сладкиши. Ако ги избегнете ще дадете възможност да се намали киселата среда в устата. Което ще доведе до възможността болния зъб да се регенерира изцяло.
  3. Изхвърлете от храната си всякакви ядки и семки. Тяхната консумация предизвиква залепване по зъбите на фитинова киселина, която блокира минералите нужни за възстановяването на болния зъб.
  4. Използвайте непастьоризирано мляко, което съдържа магнезий, фосфор и витамини и ще се убедите какви чудеса може да свърши. Имайте обаче едно на ум защото суровото мляко е неподходящо за някои физиологични състояния.
  5. Яжте повече листни зеленчуци и плодове. А от маслата наблягайте само на кокосово, от авокадо, рибено или зехтин.
  6. Не употребявайте паста за зъби с флоурид. За да си почистите устната кухина пробвайте с олио. Методът е лесен, но неприятен. Изсипете една лъжица олио в устата си. Нажабурете се и я дръжте 20 минути. После я изплюйте. Мазнината ще изсмуче зъбната плака и бактериите, предават от blitz.bg.