Кафето е полезно за нашия организъм

Кафето е ободряваща напитка, която е полезна за нашия организъм. Ползите от кофеиновата напитка са доказани. Консумацията на кафе всеки ден осигурява на нашия организъм много ползи. Когато пием кафе се случва следното с нашето тяло:

  1. Кафето ни кара да се чувстваме по-добре. Има много хранителни вещества и антиоксидантни средства, съдържащи се в кафето. Според проучвания на учени от Харвард , хората, които ежедневно пият 2-4 кафета са с 50% по-малко застрашени от самоубийство. А тези от хората, които пият по-малко от 2 кафета на ден или не пият кафе изобщо са по-застрашени.
  2. Намалява риска от диабет тип 2. Друго изследване на учени посочва, че хората, които консумират най-малко една чаша кафе на ден повече от 4 години, са намалили риска от диабет тип 2 с невероятните 11% в сравнение с хора, които не консумират кафе редовно или изобщо не консумират кафе.
  3. Засилва метаболизма ви. Кафето засилва метаболизма ни след тренировка. Има изследване, в което се доказва, че спортистите, които консумират една чаша кафе след тренировка, са увеличили мускулния гликоген с 66%.
  4. Намалява риска от рак. Учени от Националния институт по рака са установили, че възрастните хора, които консумират 4 чаши кафе всеки ден, са с 20% по малък шанс да развият рак на кожата.
  5. Подобрява здравето на мозъка. Много проучвания показват, че консумацията на 4 чаши кафе всеки ден, намалява риска от развитие на деменция и болестта на Алцхаймер с невероятните 65%, особено при мъже и жени на средна възраст. Други проучвания са стигнали до заключението, че пиенето на една чаша кафе на ден ще намали риска от болестта на Паркинсон с невероятните 60%. [caption id="attachment_544658" align="aligncenter" width="300"]Кафето полезно за нашия организъм Кафето е полезно за нашия организъм[/caption]
  6. Намалява риска от рак на черния дроб. Можете да намалите риска от развитие на този рак с 20%, като консумирате чаша кафе всеки ден, с 35%, като консумирате 2 чаши кафе и с 50%, като консумирате 4 чаши кафе или повече на дневна база.