Козметичните продукти обещават вечна младост и красота, но знаем ли как се правят?Козметичните продукти

са незаменими за всяка жена – кремове за лице, грим, пудра, сенки, шампоани, лосиони, балсами… индустрията печели милиарди от мечтата за вечна младост. Зад уж натуралните и напълно естествени билки и съставки се крият тонове химикали, за които никой нищо не признава открито. Но да оставим това настрана и да обърнем внимание на една друга подробност – знаем ли какво слагат всъщност в козметиката ни и кои са „малките мрачни тайни” на козметичните компании, които биха отблъснали поне половината им клиентки. И за които никой никога не говори. След като прочетете това, няма едва ли ще ви бъде все едно, когато разберете какво има вътре в продуктите, които ни карат да се чувстваме по-млади и по-красиви

Парфюми с тор от китове…

Възможно ли е парфюмите да имат връзка с екскрементите? Възможно е. Става въпрос за тор от китове или останки от храна, която са повърнали, която се нарича амбергрис. Амбергрисът се счита за истинско морско съкровище, защото един килограм от него, струва около 10 000 долара. Да не говорим, че да се осигури, е цяло състояние.

Люспи на риба в лака за нокти и спиралите

Гуанинът е кристална субстанция, която създава блестящ ефект. Той се намира в люспите на рибата, но влиза и в състава на спиралите и лаковете за нокти. Помислете малко - знаете ли как блестят люспите на рибите?

Червилото, сенките за очи и сапуна имат една и съща съставка

За сапуна вероятно сте чували, че се прави от лой, но ружът и сенките за очи? Това вече е прекалено. Нека ви припомним само, че лойта e мазнини, които биват отстранени от мъртвите животни, а след това използвани в различни продукти.

Динамит в дезодоранта?

Един и същи камъни се използват като съставки за правене на динамит и дезодоранти, които използваме всеки ден. Белият прах влиза и в състава на пастите за зъби. [caption id="attachment_477078" align="aligncenter" width="567"]Истината за козметичните продукти Истината за козметичните продукти[/caption]

Ланолин в крема за бръснене

Чували ли сте за ланолина? Ланолин е естествена мазнина, която предпазва вълната на овцете. Кремът за бръснене, балсамите и лосионите съдържат тази съставка. В този случай поне нито едно животно не е трябвало да страда.