Носенето на защитна маска се превърна в наше ежедневие!

Това е мярка, която всеки трябва да спазва - да носи маска при нужда. Единственото неудобство е взаимодействието на плата с кожата. Материалът, използван за направата на аксесоара, всъщност няма значение тук - както памукът, вискозата, така и полиестерът създават известен „парников ефект“. [caption id="attachment_640517" align="aligncenter" width="300"]маска Ето как да имаме хубава кожа, въпреки че носим маска[/caption] Лицето страда от механичното триене и неестественото задържане на топлина, така че дори кожата, която не е склонна към проблеми, е изложена на риск: нарушава се работата на мастните жлези, уврежда се текстурата и в резултат на това се появяват на несъвършенства. Ето как правилно да се грижим за лицето си, за да запазим красотата му под защитната маска:

Общи правила за грижа

Отивате до магазина за 5 минути или изминавате няколко спирки с градския транспорт - няма значение! Колкото и кратко да сте носили маската, наложително е кожата да бъде почистена след това. След всяка разходка аксесоарът се изпира и глади с пара. Ако е за еднократна употреба, го хвърляме в кошчето за боклук. Кремовете с деликатна консистенция създават защитен слой между продукта и лицето. “Гола кожа”. Струва си да се сведе до минимум или напълно да се изключи декоративната козметика от зоната под маската. За съжаление не само плътните текстури могат да навредят. Леките, некомедогенни, без силикон продукти, под въздействието на висока влажност също попадат в порите, провокирайки появата на пъпки, черни точки и др.

Грижа за суха и атопична кожа

Този тип кожи страдат от системна дехидратация. В допълнение към климатизираните помещения, вентилацията, вятъра и слънцето, маската е същинско бедствие. Ако грижата за кожата ви преди се е състояла от хидратиращи продукти, умножете ги по две и добавете освежаваща козметика. Трябва да превърнете в навик измиването на лицето с хидратираща пяна и пръскането със спрей, който да върне баланса на кожата, като тези на Lumene. След това нанесете крем с хиалуронова киселина, който да задържа влагата за по-дълго време. Преди да си легнете, не забравяйте да използвате продукти със серамиди, които възстановяват хидролипидната бариера и премахват лющенето. 2-3 пъти седмично поглезете лицето си с подхранващи маски.

Грижа за мазна и проблемна кожа

Работата на мастните жлези на мазната и проблемна кожа така или иначе е доста интензивна, да не говорим за „парниковия ефект“, провокиран от защитния аксесоар. Сигурни сме, че винаги сте готови за трудности и сте въоръжени с разнообразни помощни инструменти, които помагат в тежки ситуации. Каква е разликата между карантинните грижи и обичайните? Обикновеното почистване на кожата тук няма да е достатъчно. След отстраняване на примесите с почистващ продукт, веднага използвайте спрей за регулиране на себума . Дневната грижа не би била пълна и без пробиотични кремове и бустери, които да успокоят епидермиса. Ако се появят възпаления, комедони и акне, провеждайте вечерни ритуали с продукти на основата на салицилова киселина. Вземете локални пачове, които ще ви помогнат бързо да се отървете от несъвършенствата.

Грижа за нормална до комбинирана кожа

Хората с този тип могат да следват обичайната си рутина. Необходими са някои съвсем леки модификации. След почистване на себума и примесите използвайте спрейове с екстракти от цветя или билки. Редовно прилагайте козметика с хиалуронова киселина.

Грижа за кожа, склонна към зачервяване

Маската има пагубен ефект върху момичетата, чиято кожа е склонна към розацея. Дългото задържане на топлина в зоната е сигурен начин за прегряване на епидермиса. В резултат се появяват зачервявания и капиляри. Решението: Заложете на продукти с успокояващо действие. В състава търсете компоненти като амбофенол, витамин С, конски кестен, водорасли, боровинка, арника, глицин, фруктоза, колаген и витамин К. Добавете капка масло от гроздови семки към козметиката за грижа за кожата, за да предотвратите видимостта на капилярите. Можем съвсем лесно да се справим със ситуацията като следваме тези няколко съвета и нито една пъпка няма да ни изненада неприятно. Източник: Слава.бг