Петър Димков е прочут с рецептите си, вижте как народния лечител съветва да се лекуваме при гастрит

Петър Димков, който е вярвал, че не трябва да се лекува само тялото, но и душата на хората е твърдял, че няма болест, която да не може да се победи.Безценните рецепти на Петър Димков за лечение на гастрит (Вижте какво съветва лечителят) Вижте как народният лечител съветва да се лекуваме когато страдаме от гастрит. Известен факт е, че през пролетта болестта се обостря и преди да прибегнем към лекарствата може да пробваме с неговите изпитани рецепти.

  1. Лечителят препоръчва да се пие морковен сок и картофи. Питието се приготвя не предварително, а всеки ден. Изпива се по ½ чаша два пъти дневно преди храна.
  2. Да се пие смес от жълт и червен кантарион. Билките се взимат в равни количества и се смесват заедно. По две супени лъжици се накисват в 500 мл вряща вода. От получената отвара се пие пак по 1/2 чаша четири, пет пъти на ден.
  3. Третата рецепта на Петър Димков се приготвя от 15 части листа мента, две части от листата на богородична лъжичка, три части жълт кантарион, 15 части равнец и накрая още 15 части копър на семена. 2 супени лъжици от билковата смес се накисват в две чаши гореща вода. След като се прецеди отварата по 1/4  чаша от лечебната течност се приема на малки глътки по шест пъти на ден, предават от електронното издание за здравни новини и съвети zdrave.to.