Алергията тази сериозна и неприятна болест е в апогея си през пролетта, вижте лесни трикове за облекчаване на симптомите

Облекчете  алергията с няколко лесни трика. Красотата на пролетта може да ви се стори ужасна заради непрестанно течащия нос, сълзенето на очите и изблиците на неспирно кихане. Представяме ви няколко хитрини, с които по-лесно да се справите с неприятните симптоми.Alergii

  1. Започнете от пералнята

Алерголозите съветват два пъти в месеца пералнята да се почиства с белина. Най-вече гуменото уплътнение и вратата. Уреда за пране е идеално място за развъждане на гъбички и бактерии. Никога не дръжте влажни дрехи в пералната машина. Оставяйте вратичката отворена, за да изсъхне отвътре.

  1. Бършете прах внимателно

Почистването на прах  със суха кърпа може да създаде повече проблеми отколкото да помогне. Използвайте влажна или мокра хартиена кърпичка. Така прахта няма да полети във въздуха, а ще се задържи на кърпата. Тези, които страдат от астма или друг вид алергия няма да я вдишат и няма да попадне на тялото им. В прахта се съдържат спори на плесени и влакна от домашни любимци, които са едни от най-силните алергени.

  1. Подберете си внимателно прахосмукачка

Изберете такъв уред за почистване, който работи с еднократни хартиени торбички. Почиствайте от прах и самият уред редовно. Така няма да провокирате алергията.

  1. Внимателни почистете целият дом

Експерти съветват пердетата да се перат много често. Те събират най-много прах. Дори препоръчват ежедневното им пране. По-добре ги заменете с друго и се освободете от тях ако не можете да ги поддържате чисти. Подмяната на възглавниците с нови  често също е добро решение. Почиствайте и гардероба, който  е източник на алергени, които провокират алергията.

  1. Изберете подходящ час за тренировки

Ако тренирате нещо вижте в кои часове полените на различните растения са най- активни. Има различни сайтове, които дават информация за това. Иначе избягвайте да тренирате на открито.