С шестстепенен контрол на качеството е агнешкото месо, което най-големият ритейлър у нас Kaufland България предлага на своите клиенти за Гергьовден. Месото преминава първото си окачествяване още при приема му в Централния склад на компанията, където експерти по качеството оценяват неговите ключови характеристики. Гарантиран и съобразен с изискванията за съхранение на агнешко месо е температурният режим на логистика от транжорната до свежите витрини на хипермаркетите в цялата страна. На всяка стъпка от веригата на доставка температурата се поддържа между 0 и 4 градуса. На място в хладилните помещения в складовете на магазините се извършва допълнителен контрол върху формата, размера, цвета и визията.

Агнешко с 6-степенен качествен контрол от Kaufland за Гергьовден

„Когато говорим за свежо месо, включително и за агнешко, контролът при нас започва още преди приема на стоката на рампата. Започваме с документалните съответствия – всичко, което е описано на етикетите, трябва да си отговаря напълно. Изрядни трябва да са и печатите за произход. След документалната проверка следва визуална – такава правим на всяка една палета. Всичко минава през везната, разопаковаме, мерим, снимаме. Задължително гледаме дали е транжирано по правилния начин, и ако не съответства на правилата на Kaufland, просто не достига до магазините. Абсолютно безкомпромисни сме към необходимостта свежото агнешко да бъде розово и без никакъв мирис“, отбелязва специалистът „Качествен контрол на месото“ в Централния склад на Kaufland България – Жанет Стоянова. „Проверката на температурния режим на месото също е изключително важна. Свежото агнешко трябва да е между 0 и 4 градуса. При всяко отклонение нагоре и надолу, не допускаме месото до клиентите ни“, подчертава още тя.

Качественият контрол на свежото месо и риба е ключов приоритет в работата на Kaufland България и през 2022 г. компанията одитира процесите по окачествяване и съхранение в Централния си склад, защитавайки престижния сертификат за качество TÜV AUSTRIA. Той беше издаден именно в удостоверение на това, че дейностите по прием и съхранение на свежи месо и риба в складовата база отговарят на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите и контрол на рисковете.

Специално за предстоящия празник, хипермаркетите на веригата предлагат голямо разнообразие от празнични предложения, включително агнешко и дроб сарма на атрактивни цени. В допълнение към тематичните продукти се предлага и подбран асортимент от пресни зеленчуци и плодове с до 40% отстъпка. Специални оферти са подготвени и за притежателите на Kaufland Card, които ще могат да се възползват от допълнителни намаления до 50% на десетки стоки.  

Празничната Гергьовденска брошура можете да видите тук или във Viber канала на Kaufland България.

 

 

За Kaufland България

 

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.