Цяла Америка се тресе след като бившият президент и милиардер Доналд Тръмп бе обявен публично за насилник. Направи го журналистка, която официално обвини Тръмп, че я е насилил и то по крайно груб начин, в гардеробната на магазин.

"Видяхме се в един от престижните магазини на Ню Йорк, където не можеш да предположиш, че ще се спънеш, а камо ли, че някой може да извърши нещо толкова чудовищно с теб. Той ме изнасили, като първо ме дръпна жестоко и ме опипа навсякъде насила, а после стори и останалото. Не ме интересува кой е, трябва да си плати", не е на себе си журналистката.

Тя се казва Е. Джийн Карол, а престъплението, в което обвинява Тръмп, се е случило отдавна - още през 90-те години. Причината да заяви за него открито и да разкаже пред света е новият закон, приет в Щатите, който защитава жените, станали жертва на насилие, без значение кога е извършено деянието - давност няма.

Разбира се, самият Доналд Тръмп нарича Карол луда и отрича твърденията й категорично. Съпругата му Мелания Тръмп не се е произнесла, но е ясно, че ще подкрепи мъжа си и ще застане зад думите му.

Това ще е вторият такъв огромен скандал с президент на Америка, след фурора, който направиха преди години Бил Клинтън и палавата му асистентка Моника Люински.