Володимир Зеленски призна, че някои части от Украйна ще станат руски!

Украйна няма да е способна да си върне цялата предишна територия, дори и ако войната свърши. Това призна най-сетне Володимир Зеленски, с което даде да се разбере, че започва да "кляка" пред исканията на Русия. Изявлението той направи преди часове и уточни, че частите от страната, които са окупирани от войските на Путин, вероятно ще останат руски.

Предполага се, че президентът на Украйна говори за полуостров Крим, който бе анексиран през 2014-та, както и за частите от Луганск и от Донецк, признати от Владимир Путин за независими републики. "Много е тежко. В Донбас положението е критично и ние ясно съзнаваме, че нашата родина никога няма да бъде същата", каза Зеленски.

В същото време той не престава да моли и дори да се кара на Запада затова, че се "мотат" и не оказват съдействието, което е нужно на украинците. Към ЕС постоянно се отправят искания за още и още оръжия, както и финансови постъпления в огромни размери. Според Зеленски, без тях територията на Украйна била обречена.

Докато Зеленски не спира с исканията обаче, в много държави (включая нашата) хората пропищяха от нахалството и откровената наглост на бежанци от Украйна. Не всички, но някои от тях са не само капризни, но и проявяват агресия към тези, които са ги приютили. Има и такива, които доброволно напускат хотели и приюти, за да се върнат пак в Украйна. Където им било по-добре.