Те са заедно вече 12 години и се гордеят, че са едно от най-сплотените семейства в Англия. Имат три деца, почти перфектен брак и семейство, което е за пример на всички. Но уж прекрасния живот на Кейт и Уилям като съпрузи далеч не е започнал идеално. Говори се, че седмица преди сватбата, принцесата на Уелс е плакала многократно, а принцът е взел решение никога да не носи сватбена халка на ръката си.

Причината за сълзите на Кейт изплува едва наскоро. Подобно на много други кралски булки и принцесата не искала да се разкриват подробности около роклята й. Нещо повече — от суеверие, че някой може да разкрие роклята на съпруга й, Кейт не искала тя бъде виждана от никого. Репортерите обаче се добрали до дизайнера и принцесата не без сълзи се принудила да променя детайли около нея, за да запази автентичността и уникалността й.

Кейт, освен това споделя, че се е притеснявала, как обществото ще приеме изборът й на дреха. Дантеленият воал, романтичната кройка и избраната тиара допаднаха дори на кралицата, която не скри, че е очарована от избора на съпругата на Уилям. И за първи път поздрави снаха си за отличния й моден вкус.

Що се отнася до принц Уилям, още преди сватбата той предупредил съпругата си, че не смята да носи пръстен. Причината не са някакви убеждения, а личната непоносимост към принца, към каквито и да е накити. Той дори отказва да носи кралският пръстен с печат, въпреки че по закон трябва да е на ръката му. За разлика от него баща му и брат му носят сватбените си халки — Хари на дясната ръка, а Чарлз — скрит зад пръстена с печат.