Покрай смъртта на кралица Елизабет Втора в кралския двор се разразил бесен скандал.

Близо 100 служители в резиденцията на крал Чарлз III проклинали смъртта на монарха, след като били уведомени, че има голяма вероятност да изгубят работата си. 
Изданието "Гардиън" отбелязва, че по всяка вероятност кралският двор няма да има нужда от услугите им.

Запознати издават, че дейността в бившия дом на принца на Уелс – Чарлз, е спряла след възкачването му на престола през миналата седмица.
Пред изданието говорител на резиденцията на настоящия монарх отбелязва, че някои от съкращенията наистина са неизбежни. Той обаче посочва, че търсят спешни алтернативи за намиране на роли за голям брой от служителите, които са заплашени от съкращение.

„Гардиън“ посочва, че около стотина души, сред които и дългогодишни служители в резиденцията, са били уведомени за евентуално уволнение.
Става въпрос за лични секретари, служители по финансите и връзки с обществеността. Те са били сюрпризирани с неприятната вест по време на благодарствена молитва, състояла се на 12 септември.

Всички служители са сериозно притеснени от предстоящите съкращения. В съобщението се отбелязва, че някои от служителите, предоставили подкрепа и съвети на Чарлз и съпругата му, не са застрашени от уволнение. 
На свой ред кралица Елизабет Втора била наела персонал от 491 човека.
Източник: blitz.bg

Защо кралският персонал проклина смъртта на Елизабет Втора? (цялата истина за скандала)