Мястото, на което издъхна кралица Елизабет Втора – замъкът Балморал, пази тайни, променили живота й.

През целия си живот тя се връщаше там с удоволствие. Именно там изкара последните дни от земния си път. Замъкът Балморал бе лятната резиденция на кралицата, превърнала се в нейно любимо място. Именно там тя се чувствала най-сигурна и щастлива.

Там са преминали най-хубавите дни от детските й години в игри със сестра й Маргарет. Именно там принц Филип й предлага брак и двамата изкарват заедно там много време до кончината му през 2021 година.

Внучката й – принцеса Юджийн също отбеляза, че баба й се е чувствала най-щастлива там, защото можела да се наслади на „нормалния свят“, без да й се налага да изпълнява кралските си задължения.
Юджийн допълва, че през годините Балморал се е превърнал в мястото, на което кралицата е можела да се държи като обикновен човек.

Разкрива, че принц Филип обичал да прави барбекю там, а обядът винаги бил навън. Замъкът е една от сградите, принадлежащи към категорията исторически паметници в Шотландия. Той е бил частна собственост на Елизабет Втора, а не държавна. 

Всяко лято тя пристигала там, за да се наслади на зеленината и чистия въздух. Предвид, че именно там са преминали най-щастливите дни от живота й, не е изненадващо, че е избрала там да бъдат и последните й земни мигове.
Източник: pochivka.blitz.bg

Замъкът Балморал, където издъхна Елизабет Втора пази тайни, променили живота й

Замъкът Балморал, където издъхна Елизабет Втора пази тайни, променили живота й - Снимка 2