Българи масово се юрнаха към Турция!

Страшен юруш настана след като турски медии обявиха официалното решение на президента си Реджеп Ердоган днес. А именно - той обяви, че българските граждани ще могат най-сетне да влизат без виза в Турция. Ще се изисква само личната им карта, като това ще важи за всеки, който ще преминава транзит през държавата или ще остава като турист в нея за до 90 дни.

Новината бе посрещната повече от радушно от всички у нас днес, а стотици българи се юрнаха към турската граница часове след обявяването на новината. Там обаче ги очакваше леден душ като ги попариха с: "тая няма да стане, покажете си международния паспорт!". Повечето от чакащите бяха принудени да се върнат обратно по домовете си.

Причината не е, че вестта не е вярна, напротив. От нашето външно министерство обаче обясниха, че Ердоган всъщност още не е обявил официалната дата, от която можем да влизаме в Турция само с личните си карти. "Първо трябва да се уточни това, както и някои други чисто административни подробности, за да започне да се пуска пътникопотока", облясниха властите.

А причината за решението на турския президент е, че българите са най-голямото мнозинство от туристи в Турция, особено за пазара в Одрин и е редно да имат облекчени условия за посещение на страната.