Личността на принцеса Даяна винаги е будила интерес у хората по цял свят и това продължава и днес, вече толкова години след трагичната й гибел. Лекарят и близък приятел на Лейди Ди - доктор Ниш Джоши сподели преди дни, че принцесата е била много добър родител за двамата си сина и е искала да има най-вече духовна близост с тях.

Въпреки това обаче е имало случаи, в които децата не са я разбирали, а най-фрапантният от тях е с малкия тогава принц Хари, който нарекъл майка си луда. "Нарече ме луда, побъркана... Сам го питай да ти разкаже защо!", през смях споделила навремето Даяна на Джоши.

Оказва се, че всичко се случва една нощ в замъка Кенсингтън, когато пожарната аларма се задействала и всички изплашени се юрнали навън. Служителите на двореца се суетели, настанала паника, а в този момент принцеса Даяна си слагала спирала на миглите в своя апартамент.

При нея влетял малкият Хари и започнал да я дърпа, за да излизат навън, но Лейди Ди продължавала да си седи удобно на табуретката пред огледалото и да се "изписва".

"Ти излизай, аз ще дойда след малко", казала Даяна на Хари, който с опулени от ужас очи се обърнал към нея: "Мамо, ти си луда! Ще изгорим! Не си нормална", писнало детето. Случка, която и днес си спомнят със смях в двореца.