Володимир Зеленски може да бъде сменен!

За узурпиране на основната власт в Украйна и замяната на президента Зеленски се говори все по-упорито в световни и украински медии. Обсъждат се два варианта - единият е той да бъде свален насила, заради лоши решения, свързани със страната му и Русия. А другият и по-вероятен вариант е самият Володимир да се изплаши и да избяга зад граница.

Вече е обявен и човекът, който ще застане на поста му ако това се случи. Става дума за известния генерал от службите на Украйна - Игор Смешко, а името му се върти почти категорично из устите на журналисти и дори политици. Има обаче един проблем, според мнозина поддръжници на Зеленски. И проблемът е, че Смешко е бил тясно свързан с руската власт и самата Русия.

Редом до името на Смешко се поставя и друго - на журналистът Дмитрий Гордон, който пък е обвинен в държавна измяна и работа за външни, разбирайте руски, интереси. Затова и мнозина в Украйна са против смяната на Зеленски по какъвто и да е повод.

Самият Володимир към момента не се е изказвал по темата и дава вид, че твърдо седи на поста си. Той не е склонен и на прекратяване санкциите срещу родината на Путин като не спира да нахъсва ЕС и Щатите да затягат все повече менгемето и да притискат руската държава, докато не се оттегли от Украйна.