Войната в Украйна продължава, свалиха хеликоптер над Славянск

Войната в Украйна продължава с пълни сили. Траурът в Одеса още не бе приключил, когато започнаха нови въоръжени сблъсъци, този път в Славянск. Докато в Одеса погребваха загиналите при сблъсъците в петък, 11 човека пострадаха при спецоперация в Славянск. Едно момиче е загинало от огнестрелна рана в главата, причинена от снайперист.

По последна информация, при спец акцията военните са стреляли по беззащитни граждани. Ранените са десетки, а черната статистика показва, че за броени дни в страната са загинали повече от сто души, пише focus-news.net.

[caption id="attachment_408025" align="aligncenter" width="300"]Войната в Украйна продължава Войната в Украйна продължава[/caption]

От Москва вече заявиха, че самопровъзгласилото се правителство в Киев избива собствения си народ и най-вече гражданите в югоизточна Украйна. Първата атака засегнала Краматорск, където все още се водят боеве.

[caption id="attachment_408027" align="aligncenter" width="300"]След Луганск и Одеса, и Славянск пламна След Луганск и Одеса, и Славянск пламна[/caption]

От информационна агенция РИА Новости пък твърдят, че самоотбраната на Славянск е успяла да залови украински бойци от спец подразделение „Алфа“ и бойци от радикалния "Правого сектора". Те планират да ги разменят, за да освободят част от арестуваните си събратя, заяви ръководителя на самоотбраната в града Игор Стрелков.

[caption id="attachment_408026" align="aligncenter" width="300"]В Одеса погребаха загиналите в сблъсъците в петък В Одеса погребаха загиналите в сблъсъците в петък[/caption]

Предвид последните събития, можем да обобщим, че ситуацията в Украйна продължава да се усложнява, а от Москва продължават да хвърлят обвинения по Киев, че са на път да изправят страната пред хуманитарна катастрофа. Голяма част от югоизточния район е блокиран и жителите там не могат да бъдат снабдявани с храна, заради военните сблъсъци.