Илон Мъск не се дава и предприе ответен удар!

Войната между Илон Мъск и Туитър вече добива застрашаващи размери, след като мултимилиардерът предприе ответен удар и реши да съди социалната мрежа. Знаем, че Мъск искаше да купи Туитър и на практика договорът им беше вече готов, когато той се отказа в последния, буквално, момент.

Причината, според Илон, бе, че Туитър не е изпълнил няколко от исканията на Мъск, сред които най-вече не му е била доставена информация за фалшивите профили в Туитър, чиито брой е наистина огромен. Илон Мъск и хората му са настоявали да получат тази важна за тях информация, но и до момента тя не е предоставена.

Знаем, че след прекратяването на сделката от страна на Мъск, първи скочиха шефовете на Туитър, които пропуснаха златната си възможност да продадат мрежата за рекордните 44 милиарда долара. Договорът, който е от цели 164 страници и още е засекретен, се очаква скоро да бъде разсекретен и поне част от него да се покаже публично и в съда, сочи Ройтерс.

Мъск и до днес твърди, че Туитър са нарушили много от клаузите по първоначалния договор, а след като реагира така, от мрежата тутакси заявиха, че са готови на преговори и да изпълнят исканията на милиардера.