Тя си отиде оставяйки близо 250 милиона долара наследство зад гърба си. Смъртта на певицата Тина Търнър е огромна загуба за целия свят, а най-вероятно за съпруга й Ервин Бах. Но въпреки това войната за наследството на певицата тепърва започва, защото някои от наследниците й също претендират за дял от състоянието й.

 

Още преди години Тина прави завещание, в което оставя почти всичко на втория си съпруг - швейцарския музикален продуцент. Двамата прекараха заедно цели 36 години, като последните десет бяха и законно омъжени.  Но изпълнителката има и деца, които макар да не са я виждали от години, също смятат, че имат право на част от наследството й.

 

Изпълнителката има син - Крейг Търнър от първия си брак с Айк, който умира преди няколко години. Тя също така осиновява синът му от първия му брак Майк Търнър и има още едно дете - Айк Търнър - младши. Звездата има още един син - Рони, който се ражда последен и умира само шест месеца преди тя да загуби битката за живота си. Странното е, че почти никое от децата на певицата не я вижда след като се мести в Европа.

 

Айк Търнър - младши признава, че майка му не е говорила с него от 20 години, нито го е осигурявала финансово. Но също така разкрива, че когато брат му Майкъл развива зависимост от наркотици, Тина е била човекът, който му помага да премине този труден път. 

 

Не е ясно дали певицата е предвидила някаква издръжка за децата си, но се знае, че те смятат да потърсят правата си за наследството й, въпреки че от години не поддържат връзка с нея.