Украинският президент Володимир Зеленски отправи тежка закана към руския си колега Владимир Путин.

Той бе категоричен, че украинските сили ще отвоюват още райони от източната област Донбас от Русия.
Както вече стана ясно, Москва изтегли своите войски от смятания за стратегически украински град Лиман. На това действие се гледа като на значителен успех на кампанията на Русия на изток.

В направеното късно вечерта видео обръщение, Володимир Зеленски отбелязва, че боевете там продължават, но знамето на страната им все още се вее в града. Той обеща, че войските им ще отвоюват завзетите територии.

Зеленски подчерта, че Русия е устроила абсолютен фарс в Донбас, представяйки г оза референдум. 
Той припомни, че разиграното от Русия представление с воденето на хора с автомати по домовете и носене на хартийки, докато пропагандаторите снимат в тази част на Донбас, контролирана от тях, сега там се вее знамето на Украйна.

Украинският президент припомни, че броят на украинските знамена в този район се е увеличил и се закани, че през следващата седмица ще бъдат още повече. Категоричен е, че страната му ще си върне своето и на изток, и на юг.

Украинският зам.-министър на отбраната Ханна Маляр отбеляза, че ситуацията в Лиман към момента остава доста сложна и призова хората да не публикуват каквото и да било в социалните мрежи, допълвайки, че когато има някакви новини, военните ще ги съобщят.
Източник: blitz.bg
 

Володимир Зеленски отправи тежка закана към Путин. Какво ще последва?