От заведението им се извинили с мини сладолед

Лъсна още един от триковете, с които в Гърция цакат българските летовници.

За това предупреждават нашенци, които вече са се опарили, за да може пътуващите към Гърция да заострят вниманието си и да не попадат в капана.

Потърпевшите разкриват, че в заведеният в южната ни съседка масово правят опити да ви „отрежат главата“ като надписват сметките.

Внимание! Цакат бг летовниците в Гърция с този трик

Като пример потърпевшите са посочили вечерята им в заведение в Паралия Катерини.

Там направили опит да ги прецакат с осем евро. Когато обаче се усетили, от заведението бързо направили опит да им замажат очите и поднесли извиненията си с „комплимент от заведението“ под формата на мини сладолед.

До тази ситуация се е стигнало, когато нашенците погледнали сметката си и видели, че в нея е вписано нещо, което изобщо не са поръчвали. Така от въпросното заведение били принудени веднага да променят бележката.

Заради случилото се нашенците предупреждават тези, които тепърва ще заминават да отдъхват в южната ни съседка да са особено внимателни, когато излизат на ресторант. Оказва се, че преобладаваща част от заведенията там правят всевъзможни опити да ви излъжат в сметките.

Когато нашенците забелязали, че въпросното заведение се опитва да ги прецака, обърнали внимание на сервитьора върху надписаната сума и парите веднага им били върнати, без да водят каквито и да било преговори.

Казано с други думи, принципът е „ако мине“.

Източник: blitz.bg