Руският държавен глава Владимир Путин изрече много силни думи за покойната Елизабет Втора. 

Той отбеляза, че най-важните събития за Великобритания в близката история, са свързани с нейното име. Допълва, че в продължение на дълги години, тя се радваше заслужено на любовта и уважението на поданиците си, както и на авторитета на световната сцена.

Това заявява Владимир Путин в официалното си писмо, адресирано до новия крал на Великобритания – Чарлз III.

Кралица Елизабет Втора, която издъхна на 96-годишна възраст е най-дълго управлявалият монарх в съвременната история. Тя остана на престола цели седем десетилетия. Най-големият й син – принц Чарлз ще заеме поста крал на Обединеното кралство, отбелязва ВВС.

Междувременно стана ясно, че принцът крои планове за радикални реформи в монархията. Една от стъпките, които планира е да изолира завинаги принцовете Андрю и Хари от кралската фамилия. 

Според наблюдатели на кралската фамилия, принц Чарлз ще направи всичко по силите си, за да се избави от паразитите във Фирмата и да накара всички да започнат да изпълняват задълженията си. 

Концепцията му пролича ясно още по време на платинения юбилей на Елизабет Втора през юни, когато на балкона на Бъкингамския дворец се появиха строго ограничен брой членове на кралската фамилия. 
Източник: blitz.bg
 

Владимир Путин със силни думи за покойната Елизабет Втора