Възможно ли е да има атаки от страна на Русия срещу военни бази на НАТО в Европа? Положителният отговор на този въпрос става все по-плашещо сериозен. Руският президент Владимир Путин заяви, че НАТО директно се меси в делата на Русия и Украйна, като по този начин се превръща в страна в конфликта.

 

"Те твърдят, че са неутрални, но в същото време не спират да изпращат оръжия, техника и боеприпаси, при това без да получават пари за тях. Това е индиректна намеса в конфликта ни с Украйна. Отделно от това е факт, че Вашингтон иска да унищожи бившият СССР и в частност Руската федерация. Ние не можем да допуснем това, защото нашия народ няма да оцелее при един такъв сблъсък", заяви още Путин.

 

Президентът също така даде да се разбере, че ядрените оръжия са крайна стъпка за него. "Оттеглянето от "Нов СТАРТ" не е случайно или зле премислено действие. Ние имахме договор с Вашингтон, а не с НАТО по въпроса. След поведението на САЩ чрез алианса, решихме да се оттеглим и да премислим нещата. И най-неочаквано всички останали страни, под натиска на Белия дом взеха решение да се включат в пакта "Нов СТАРТ" ,допълни още Путин.

 

Накратко, Кремъл защитава военните си атаки в Украйна с мотива, че иска да възроди СССР. Но тъй като е срещнал отпор от страна на Украйна, планира да изостави тази идея, но не и да позволи разпадането на федерацията в настоящата й цялост...