Преди повече от 20 години Владимир Путин се бори Русия да бъде член на НАТО. И получава отказ. През 1954 година Никита Хрушчов изпраща молба за присъединяване на Русия към алианса. И също бива отхвърлен, което изостря отношенията между САЩ, Великобритания и Русия след Втората световна война.

23 години след последния опит на Путин да присъедини Русия към алианса, Москва води война с НАТО. На територията на Украйна. И никой не си прави илюзии, че това е война между двете държави, още повече, че лидерът на Киев обикаля Европа в търсене на пари, оръжия и популярност, а не стои зад войниците си, борейки се да ги защити.

Истината? Русия не търси война с Украйна, но НАТО търси война с Русия на територията на Украйна. А Владимир Путин неохотно призна, че се е превърнал в идеалния антихрист.

"Те просто имат нужда от силен враг, който да анатемосат и срещу когото да изправят оръжията си, за да спасят останките от своята власт. И Русия се превърна в много удобен антагонист в тази война. Ние никога не сме искали да воюваме със Запада или с Украйна. Просто защитаваме собствената си страна, защото ако днес Украйна влезе в алианса, утре Москва ще осъмне в пламъци, досущ като Сирия", споделил президентът със своето обкръжение, коментират високопоставени източници от Кремъл.

Истината е, че преди 20 години Путин отправя молба към Клинтън за приемане на Русия в НАТО. Но получава толкова студен отговор, че остава "отвратен от двуличието на Запада". Днес Байдън удобно използва този факт, за да изправи САЩ срещу противник, който реално не съществува, предизвиквайки братоубийствена война в Русия и Украйна. С непредсказуем изход и последици, които ще засегнат целия свят...