Владимир Путин притежава суперяхта, но никой не смее да я пипне. Руския президент разполага с една от най-скъпите лодки на планетата, но никой от противниците му не може и с пръст да я докосне. По простата причина, че тя се намира в Южна Африка, а властите в Кейптаун не си и помислят да си развалят отношенията с Москва.

Путин, който в момента подготвя "мръсна бомба" срещу Украйна, а според някои слухове е вербувал и над 100 000 войници от Северна Корея, които да се бият срещу Киев, отдавна крие скъпото бижу. Смята се, че нейн официален притежател е  Алексей Мордашов, 57-годишен милиардер, посочен в Pandora Papers като притежател на руските минни компании "Nordgold" и "Severstal". 

Съоръжението струва 500 000 000 долара, а само дневната издръжка е в размер на 200 000 долара, за да стои на вода. Въпреки това яхтата е в готовност за плаване и няма никакъв проблем да се  използва по което и да е време. И както се говори, тя е неофициален подарък на руския президент. 

Западните страни няколко пъти опитаха да принудят Кейптаун да конфискува яхтата, но от Южна Африка отказват с мотива, че не са длъжни да се съобразяват със западните санкции срещу Москва. Политиката на ненападенание и подкрепа на Русия за момента носи стабилни активи на африканските власти. Не само в политически, но и в икономически план, тъй като африканските диаманти са особено предпочитани в Русия. А газовите доставки могат да потекат към черния континент, независимо от ексклузивните договори с Китай.